Kendi evinin bahçesinden bile ağaç kesmek isteyenlerin Orman İşletmesinden izin alması gerektiği yasalarla sabitken, Beyköy Belediyesi, Beyköy’de bulunan TOKİ Sitesi yönetimi ile birlikte gerekli mercilere hiçbir bildirim yapmadan, izin almadan gece yarısı site bahçesindeki yetişkin ağaçları kesti.

Bölgede bulunan OSB’nin oluşturduğu hava kirliliğinden bir nebze de olsa site sakinlerini koruyan ağaçların, hiçbir yetkili merciinin oluru alınmadan gece yarısı apar topar kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı.

Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluğunda olan ağaçların Beyköy Belediyesi tarafından kesilmesi üzerine 0542 767 18 81 Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattıyla iletişime geçen site sakinleri bu keyfi durumun kendilerini rahatsız ettiğini ifade etti.

“SİTE YÖNETİMİ KES DEDİ KESTİK”
Konuyu detaylı araştırmak üzere Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Yapılan görüşmede Başkan Kılıç, sorumluluğu site yönetimine yükleyerek “site yönetimi, site sakinleriyle yaptığı istişareler sonucunda bu ağaçların kesilmesine karar vermişler, kesme işlemi için de Beyköy Belediyesi’nden yardım istediler. Biz de kestik.” İfadelerini kullandı.

“ORMAN İŞLETMESİNDEN İZİN ALMANIZ GEREKMİYOR MU?”

Haber Ekibimizin Başkan Kılıç’a kesilen ağaçlar Orman İşletmesinin sorumluluğunda ve dolayısıyla Orman İşletmesinin oluru alınmadan kesim yapmanız yasal olarak suç değil mi? Neden izin almadan kesim yaptınız sorusunun sorulması üzerine; “izin alınması gerekiyorsa site yönetimi almalıydı. Site yönetimi bu ağaçların kesilmesini talep ettiyse hukuki prosedürleri de yerine getirmekle mükelleftir” cevabını verdi.

“İzin alınması gerektiğini bilmiyordum”

Belediye olarak gecenin bir vakti apar topar kesilen ağaçlar için yasal prosedüre uygunluğunu tespit ve teyit etme zorunluluğunu neden es geçtiniz sorusuna ise; “vallahi ben izin alınması gerektiğini bilmiyordum. Durum biraz abartılıyor. Süs ağaçları onlar. Ayrıca ben neden izin alıyorum? Site yönetimi alsın!” şeklinde cevapladı.

Öte yandan site bahçesinden, site sakinlerin rızası alınmadan ve yasal Orman İşletmesine ait bölgede kesilen ağaçların süs ağacı değil çam ağacı olduğu gözlemlenirken, gece yarısı apar topar kesim işlemi gerçekleştirilen ağaç katliamından site sakinleri Belediyeyi, Belediye ise site yönetimini sorumlu tutuyor.