Gündeme geldiği günden bu yana yoğun bir şekilde kuruluş çalışmaları devam eden Düzce Teknopark A.Ş.'de sona gelindi. Bugün Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan bir toplantıyla Teknopark A.Ş.'nin geçici yönetimi oluşturuldu. Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Aylin Özdemir ve sanayicilerin katıldığı toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, kısa sürede epey bir yol kat ettiklerini ifade etti. Şahin, "Bu kuruluşu bir an önce üniversite ve sanayicilere açmamız gerekir. Bugün yönetim kurulu teşkil edilip adımlar daha hızlı atılacak.” dedi. Daha sonra konuşan Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Teknopark'ın kurulması için destek veren sanayicilere teşekkür etti. Konuşmaların ardından geçici yönetim ve denetim kurulu seçimine geçildi.

İŞTE TEKNOPARK'IN GEÇİCİ YÖNETİMİ

Düzce Üniversitesi'nden 3 üye seçildi. Buna göre üniversiteden Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Doçent Doktor Serkan Subaşı ve Yardımcı Doçent Doktor Talat Bahçebaşı yönetime seçildi.

İl Özel İdaresi'nden İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, Düzce Belediyesi'nden Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, Ticaret Sanayi Odası'ndan Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü adına OSB Müdürü Aylin Özdemir, ODTÜ adına ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş Teknopark A.Ş.'nin yönetimine seçildi.

Yönetim kurulu için sanayicilerden Neşet Kuyumcu, Sinan Karaman, DÜSİAD adına Eyüp Çakır, Hakan Zengin, Mahmut Naci İnci aday olurken denetim kuruluna Mutlu Kayan, Leyla Ağan, Verda Öztürk, Dursun Ay, Uğur Azizoğlu, Enes Karabacak aday oldu.

Kapalı oy usülü ile apılan seçimin ardından oylamaya geçildi. Bir oyun boş bir oyun geçersiz sayıldığı seçimde Düsiad adına Eyüp Çakır, Hakan Zengin ve Sinan Karaman yönetim kuruluna seçilirken, denetim kuruluna Leyla Ağan, Verda Öztürk ve Dursun Ay seçildi.

Haber; R. BAL