AK Parti Düzce il ve ilçe teşkilatları ile Düzceliler, kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anmak için 736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı. Parti il ve ilçe binalarından kalkan otobüslerle Bilecik Söğüt'e giden AK Parti Düzce Teşkilatları yörük çadırlarını ziyaret etti.

Erkek öğrencilere yerinde tarih ve kültür eğitimi

Daha önce kız öğrencilere yönelik bir tarih ve kültür gezisi düzenleyen Erdemliler Derneği de bu kez altın ve örnek erkek öğrencilerden oluşan bir kafile ile Söğüt’teki etkinliklere katıldı. Gezi süresince tarih ve kültür eğitimi ile donatılan öğrenciler şenlikler öncesi Bilecik Müzesi'ni ziyaret ederken, ayrıca Şeyh Edebali Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi ve Osmanlı Devleti'nin ilk kadısı Dursun Fakih Türbesi'nde dua etti.

Yörük Yürüyüşü'ne katıldılar

736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında düzenlenen Yörük Yürüyüşü'ne katılan öğrenciler, ata sporu olan okçuluk gösterileri ve cirit oyunlarını yerinde seyretme fırsatı buldu. Altın ve örnek öğrencilerden oluşan kafile, cirit atlarına da binerek keyifli vakit geçirdi.

Erdemliler Derneği Başkanı Hasan Karadayı, kimlikli, kişilikli, tarih ve kültürü ile barışık özgüveni yüksek, geleceği kucaklayan ecdadından güç ve feyiz alan bir nesil yetiştirmek için bu tür gezi ve etkinlikler düzenlediklerini ve devamı hususunda da kararlı olduklarını ifade etti.

C. ÜSTÜNER