48 milyon 6 bin 650 seçmen yarın yurt genelinde 92 bin 848 yerel yöneticiyi belirlemek için sandık başına gidecek. Bu arada saatler yarın 03.00’te bir saat ileri alınacak.

YSK, seçim günü yaz saati uygulamasına geçilecek olması nedeniyle vatandaşları bir kez daha uyardı. YSK, ayrıca, kimliğinde TC kimlik numarası bulunan ya da nüfus kayıt örneği olan seçmenlerin, seçmen bilgi kartı bulunmasa da oy kullanabileceğini bildirdi.

“Para cezası yok.”

YSK Başkanı Muammer Aydın, “Bu seçimde para cezası yok ama, gerekli evrakları olan herkes sandık başına gitsin. Çünkü, bu bir görevdir ve demokratik haktır” dedi. YSK, 48 milyon seçmenin 177 bin 50 sandıkta oy kullanacağını açıkladı.Büyük şehirlerde oturan seçmenler, il genel meclisi, büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, mahalle muhtarlığı için ayrı ayrı belirlenmiş sandıklarda oy kullanacak. İl ve ilçelerde oturanlar ise il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve muhtarlıklar için oy verecek. Köylerde yaşayan seçmenler ise sadece il genel meclisi ve muhtar seçimi için sandığa gidecek.

16 büyükşehir belediye başkanı, 65 il belediye başkanı, 892 ilçe belediye başkanı, bin 974 belde belediye başkanı ile 52 bin 765 mahalle ve köy muhtarı, 3 bin 284 il genel meclisi üyesi, 33 bin 868 belediye meclis üyesi, 5 yıl süresince yerel yönetimlerde görev yapmak üzere seçilecek.

Sandıklara giderken dikkat edinSeçmen bilgi kartlarında yazılı sandık dışında, bir başka sandıkta oy kullanılamayacak. Bu nedenle seçmen bilgi kartı olmayan seçmenlerin, “www.ysk.gov.tr” adresinden oy kullanacakları sandığı öğrenmeleri gerekiyor. Sandık başına gidenlerin yanlarında T.C. kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı, resmi kurum kimlik kartı veya nüfus müdürlüklerinden alınan nüfus kayıt örneğini bulundurması gerekiyor. Bu belgelerden birine sahip olmayan seçmenin oy kullanmasına izin verilmeyecek. Sandık başında oy verme saati bitmiş olmasına rağmen kuyrukta bekleyen seçmenlerin oyunu kullanmasına izin verilecek. Ancak, bitiş saatinden sonra gelerek kuyruğa girenlere izin verilmeyecek.YSK’nın aldığı karara göre, sandık kurulu görevlileri türbanla görev yapamayacak.