Geçtiğimiz günlerde bacakları ve kuyruğu kesilmiş halde bulunan ve sonrasında İstanbul Ataşehir’de bulunan bir hayvan hastanesine getirilmişti. Hastane yetkilileri ameliyat öncesinde yaptığı açıklamada, "Şu an ameliyata girebilecek durumda. Hayvandaki yaralara bakıldığında kesici bir aletle düz kesiklerin oluştuğu belli. Burada bizim düşüncemiz kemikleri kırabilecek tarza balta gibi aletler olabileceği. Düzensiz kesikler yok. Bu da bize insan tarafından yapıldığını gösteriyor" ifadesinde bulunmuştu.

Ameliyat sırasında yine köpeğin hayatını kaybettiği haberini hastane yetkilileri yaptıkları paylaşımla duyurmuş, “Gerçekten çok üzgünüz. Elimizden gelen her şeyi yaptığımız belirtmek isteriz. Maalesef talihsiz yavrumuzun o minik vücudu operasyonu kaldıramadı. Kendisini kaybettik” demişti.

Bunun üzerine küçük köpek yavrusuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan yeni bir açıklama geldi.

"Konu çok yönlü araştırılıyor"
Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir gönderi paylaşan İbrahim Kalın şu ifadelere yer verdi: “Bayram günü yüreklerimizi burkan bu hadiseyi Sakarya valimiz ile görüştüm. Konu çok yönlü araştırılıyor. Kasıt ya da ihmal ne varsa ortaya çıkartılacak. İlgili yasa tasarısının Meclis'ten çıkması isabet olacaktır.”

Vali de açıklama yaptı
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin, “İlk bulgular bir iş makinesinin köpeğin bacaklarını kopardığı yönünde. Çok yönlü araştırılıyor” dedi.

"Hayvanseverleri destekliyorum"
Kendisinin de bu konuda hayvan severleri desteklediğini ifade eden Balkanlıoğlu, “Yüzevler Mahallesi mevkisinde bulunan ormanlık alana gittiklerinde acı içinde ayakları kesilmiş yavru köpeğimizi görüyorlar. Tedavisinin yapılması için veterinere, oradan da İstanbul'daki veteriner kliniğe götürüyorlar fakat müdahaleye rağmen yavru köpeğimiz maalesef kurtarılamıyor” ifadesinde bulundu.

Haber: Ö.YILMAZ