Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan özel bir öğrenci yurdunda 29 Kasım Salı günü akşamı saat 19.30 sıralarında çıkan yangın sonucunda 10 öğrenci, 1 çocuk ve 1 eğitmen yaşamını yitirirken, 24 vatandaş da yaralanmıştı. Ülkeyi derin üzüntüye sokan yangın sırasında yurttaki yangın merdiven kapısının kilitli olduğu iddiaları gündeme gelerek, "İhmal mi var?" sorusu irdelenmişti. İşte bu acı olay sonrası yüz binlerce öğrencinin kaldığı yurtlardaki güvenlik önlemleri sorgulamaya açıldı.

Gözlerin bir anda diğer öğrenci yurtlarına çevrildiği elim olayın ardından veliler, yurtların tekrar gözden geçirilmesine dönük taleplerini dile getirir oldu. Yangın merdiveni, söndürme malzemeleri ve yurt binasında ilgili mevzuata göre bulunması gereken bölümlerin tekrar gözden geçirilmesi beklentisi nedeniyle Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün özel ve devlet yurtlarını tekrar mercek altına alması isteniyor.

Olası bir yangın ya da afet durumunda benzer acıların yaşanmaması için yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasına dönük kontrollerini daha da sıklaştırması bekleniyor.