Düzce’de meydana gelen hırsızlık olayı ‘Nereye gidiyoruz?’ dedirtti. SMA Tip-1 hastası olan ve Zeynep Sare Baykul bebeğin tedavisi için gereken 2.4 milyon TL’nin tamamlanabilmesi için bir süredir olduğu gibi Düzceli gönüllüler perşembe günü de gün boyu el emeği ürünlerin satış yaptı.

Bir günü daha Zeynep bebek ve ailesine destek olmanın mutluluğuyla geçirmenin mutluluğuyla saat 21.00 sıralarında stantları kaldırmaya hazırlanan gönüllüler, toplanan paraların konulduğu yardım kutusunun yerinde olmadığını fark etti. Gönüllüler Zeynep Sare’nin tedavi olarak sağlığına kavşağı günün hayaliyle çalışırken yaşanan olay sonrası şok yaşadı. Durumdan haberdar edilen polis ekipleri kamera görüntülerin incelemeye alırken her yerde Zeynep bebeğin umutlarını çalan şahısları aramaya başladı. Tüm Düzce, yardım için toplanan paraları çalan kişi ya da kişilere lanet okudu.

“BEBEĞİMİZİN VAKTİ AZALIYOR…”

Konu ile ilgili 0 542 767 1881 numaralı WhatsApp İhbar Hattı’na ulaşan gönüllü Ünal Kesercioğlu, “Hangi vicdan bu parayı çalar” ifadeleriyle serzenişte bulundu. Olayın dün akşam saatlerinde meydana geldiğini yardım kutusunun içinde yaklaşık 3 bin TL bulunduğunu belirten Kesercioğlu, “Zaten istediğimiz yardımı toplayamıyoruz. Bir de bu olay başımıza gelince hepten şok olduk. Bebeğimizin vakti azalıyor. Bir an önce tedaviye ulaşması gerekiyor. Biz zaten gönüllü olarak burada onun için uğraşıyoruz. Ne ünlülerden ne de siyasilerden destek alamıyoruz. Kendi çabalarımız ile mücadele verirken bu talihsiz olay başımıza geldi. Polis geldi gerekli incelemeleri yaptı. İnşallah bu vicdansızlar yakalanır. Düzceliler olarak içler acısı bir durumdayız. Bu kampanyalar diğer illerde 1 ay içerisinde bitiyor ve gerekli olan yardım toplanıyor ama biz daha gerekli olan paranın yüzde 32’lik bir kısmını toplayabildik. Düzce bu konuda duyarsız. Bir an önce bu parayı toplayıp çocuğumuzu gerekli olan tedavisine kavuşturmalıyız.” şeklinde konuştu.

DEDE KAYA: DEVLETİMİZ SAHSİP ÇIKSIN

Torunun hastalığının her geçen gün kötüye gittiğini ve bir an önce tedaviye kavuşması gerektiğini için dört bir koldan çalışırken yaşanan bu hırsızlık olayı ile çok derinden etkilendiklerini aktaran Sare bebeğin dedesi İsa Kaya, “Bunu yapan insanlar vicdansız. Bu çocuğun tedavi parasını çalmaya tenezzül ediyorlarsa ben başka ne deyim? Yardım kampanyaları çok yavaş ilerliyor. Belediyenin veya farklı kuruluşların bunlara sahip çıkması lazım.  Sağlık durumu bir gün iyi bir gün kötü. Daha gerekli olan paranın yüzde 30’unu toplayabildik.  Bu iş bizim gücümüzle olacak bir iş değil. Devletin bize sahip çıkması lazım.   Herkes yardım etsin SMA’lı çocuklara. Devletin bu çocuklara sahip çıkması. Koskoca Düzce bir tane hasta çocuğuna sahip çıkamıyor mu?” diyerek Düzcelilere seslendi. Öte yandan küçük bir çocuğun tedavisi için toplanan yardım paralarını çalacak kadar gözleri dönmüş olan vicdansız hırsızları yakalanması için Emniyet ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Haber: Mustafa KİLELİ