Düzce’nin yıllardır süregelen problemi hava kirliliğinin resmi verilere göre 319’a kadar çıkarak ‘tehlikeli’ sınıfına yükselmesinin ardından yapılan ölçüm ve numune alımlarından ilk analiz raporu açıklandı. İlk belirlemelere göre Düzce’deki hava kirliliği probleminin yüzde 25-30’luk kesiminin sanayi tesislerinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Malumun ilanı olan bu veriyle kirliliğin önemli bir kesimini oluşturduğu belirlenen sanayi tesisleri için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz günlerde “Cezai bir işleme maruz kalmamaları için tesis sahiplerimizi bacalarını standartlara uygun hale getirmeye çağırıyorum” ifadeleriyle tesis sahiplerine çağrı yapmıştı.

TEDBİR ALMAYANA 96 BİN LİRA CEZA

Bu çağrının ardından Düzce’de havayı kirleten sanayi tesislerine yönelik yeni bir adım geldi. Başkan Özlü, tedbir almayan ve filtre kullanmayan fabrikalara yılsonuna kadar mühlet vererek yeni yıl ile birlikte 96 bin 561 TL para cezası kesileceğini açıkladı.

“YAPTIRIMA MARUZ KALMAMAK İÇİN DUYARLI OLUN”

Özlü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada  “Düzcemizin hava ve çevre temizliğini sağlamak elimizde” diyerek “Sevgili hemşehrilerim, tedbir almayan ve filtre kullanmayan işletmelere yeni yılda 96 BİN 561 TL idari para cezası uygulanacak. Yaptırımlara maruz kalmamak için duyarlı olalım, Düzce bizim evimiz” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN