Öncü TV’de Düzce’nin iş hayatı, ekonomi ve güncel konuların konuşulduğu Cahit Üstüner’in hazırlayıp sunduğu İş’te Düzce programının bu haftaki konuğu iş insanı Hakan Zengin oldu. Zengin, Düzce’de OSB’lerin kurulurken doğru planlama yapılmadığını ifade ederek, “OSB’lerin kurulma aşamasında bazı hatalı planlamalar yapıldı. Örneğin, bir fabrikanın atığını kullanan bir başka fabrikaya yer tahsisi yapılsaydı ya da bir MDF üretimi yapan fabrikanın olduğu bir OSB’de mobilya üretimi yapan bir fabrikaya yer tahsisi yapılsa ya da yatırımı çekilseydi bugün OSB’ler çok daha verimli halde olabilirdi.” dedi.

“OTOYOL BAĞLANTISININ OLMAMASI HATAYDI”
Cahit Üstüner’in OSB’ler kurulduğu zaman Düzce’nin bir otoyol bağlantısının da olmamasını hatırlatması üzerine, Zengin şunları söyledi: “Otoyol bağlantı yolunun olmaması da OSB kurulum aşamasında yapılan hatalardan bir tanesiydi. Otoyol çıkışının olmaması birçok yatırımın Düzce’yi tercih etmemesine ya da yapılan yatırımların gelişme hızına etki etti. Bugün bağlantı yolunun açılmasının ardından büyüme gözle görülebilir bir şekilde hissediliyor.”

“YATIRIMCILAR BÖLGEYİ BİLEREK GELMELİ”
Fındık üretimi yapılan bir il olan Düzce’de hasat döneminde tarlalara girilmesine bağlı olarak fabrikalarda istihdamın etkilenmesi hakkında konuşan Hakan Zengin şunları kaydetti: “Düzce’nin böyle bir gerçeği var. Gelecek yatırımcılar, bölge ile ilgili araştırmalarını yaparken, bunu bilerek gelmeleri gerekir, fabrikaların yıllık bakımlarını o dönemlere denk getirerek planlama yapmaları da bu sorunu ortadan kaldırabilir.”

“MUTLU BİR ÇALIŞMA ORTAMI HAZIRLANMALI”
İş’te Düzce’nin son bölümünde çalışanlara, iş arayanlara, işletme yöneticilerine ve yatırımcılara tecrübe ve deneyimlerinden yola çıkarak önemli tavsiyelerde bulunan Hakan Zengin şunları söyledi: “Çalışan arkadaşlarımıza önerilerim, sahip oldukları işin kıymetini bilmeleri gerektiği olacaktır. İşlerine ne kadar sahip çıkarlarsa geri dönüşünü mutlaka alacaklardır. İş arayan arkadaşlarımıza tavsiyelerim, iş arama sürecinde kendilerini geliştirecek faaliyetlerde bulunmaları, kendilerine yapacak oldukları yatırım, iş bulmaları konusunda avantaj sağlayacaktır. İşletme yöneticilerine tavsiyelerim, çalışanlar ile doğrudan iletişim sağlayabilecek bir koordinasyon sağlamaları. Çalışanlar ile doğrudan iletişim kurduklarında pozitif anlamda ilerleme kaydedeceklerinden, daha verimli çalışma ortamı sağlamış olacaklar ve böylece mutlu bir iş hayatı oluşturmuş olacaklardır. Yatırımcılara tavsiyelerim ise, tüm çalışanları ile birlikte sosyal ortamlar oluşturmaları. Çünkü bir yatırımcı, en alt seviyede çalışanın mutluluğu kadar mutludur. Tüm çalışanları ile birlikte yapacak oldukları sosyal etkinlikler sayesinde kimsenin kimseden farkı olmadığı gerçeği oluşacak ve çalışanlar, yöneticiler ve yatırımcı bir arada vakit geçirecektir.”