15 Temmuz akşamı yapılması planlanan ancak halkın sokağa dökülmesiyle amacına ulaşamayan darbe girişimine tepkiler dinmiyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, ülke genelinde 81 ildeki il başkanlarının yapacağı bir basın bildirisi hazırladı. Düzce Ziraat Odası Birliği Başkanı Ramazan Öztürk’ün gerçekleştirdiği ve oda üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında Öztürk, milli iradenin ancak millet tarafından değiştirilebileceğini ve başka bir müdahalenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 “hiçbir şekilde hiçbir gerekçeyle savunulamaz”

Öztürk,“Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bu dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Milli iradenin yine ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde hiçbir gerekçeyle savunulamaz”dedi.

“Canımız pahasına sahip çıkacağız”

Öztürk, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin adına yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak 4 buçuk  milyon üyeyle birlikte darbeye karşı durulduğunu ve tavırlarının değişmeyeceğini belirtti.

Ziraat Odası Başkanı “ Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4 buçuk milyon üyemizle birlikte darbeye karşı durduk, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak yüce milletimizin önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız.”ifadelerini kullandı.

“çok kısa sürede ayrıştırılmalıdır”

Düzce Ziraat Odası Başkanı Öztürk, darbecilerin ve masumların bir an önce ayrıştırılması ve darbecilerin en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.

Öztürk,“Hain planlar yapanlar, bu planı uygulamak üzere harekete geçerek kendi halkına kurşun yağdıran üniformalı teröristler ile bu konuda hiçbir sorumluluğu olmayan, hiçbir suçu ve günahı bulunmayan masumlar, çok kısa sürede ayrıştırılmalıdır. Korumakla yükümlü olduğu kendi milletine mermi yağdıran hain çetenin üyeleri hak ettikleri cezaya en kısa süre içinde çarptırılmalı, milletin vicdanı rahatlatılmalıdır.”diye konuştu.

Öztürk son olarak 15 Temmuz tarihinin gelecek nesillerce unutulmaması için “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü” olarak ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.