“Her eve lazım” dediğimiz, hayatımızda vazgeçemeyeceğimiz şeyler var… Burhan Özdemir; Akçakocalı iş insanı!  Hayırlı evlat dediğimiz, hayırlı ikbal dediğimiz insanlardan bir tanesi.

Bugün onu anlatmak istedim size…

Burhan Özdemir; Akçakoca’nın mahalle semtinde yerel bir esnafın çocuğu, Allah rahmet eylesin kıymetli de bir babası vardı. Akçakoca’da; Şifalı Su’dan başladı ilk önce, oraya geleceğiz ilerleyen dakikalarda…

Şifalı Su’dan başladı, çeşitli hayırlarla 16 derslikli bir Yalı okulunun bulunduğu yere, bir lise inşaatı içi Valilik ile dün protokol imzaladı. Yine Akçakoca lisesinin projelendirme çalışmasında ismi Optimal olan şirketinin ofisindeki mühendisleri, mimarları tarafından bir proje hazırlanacak.

Bu, toplama baktığınız zaman çok ciddi bir rakam… Hani az veren candan, çok veren maldan derler ya…

Bu projelerin tamama aşağı yukarı 15 milyon civarında yani 1 milyon dolardan bahsediyoruz.

Akçakoca’nın bir mahallesinden doğmuş İngiltere’de tahsilini yapmış ve memleketine hizmet ediyor, memleketine yatırım yapıyor. Buna bir bakıma sadaka-i cariye deniyor.

Hani Efendimiz (S.A.V.)in, amel Defteri kıyamet kopuncaya kadar buyurduğu Hadis- i Şerif var.

Diyor ki;

  1. Hayırlı evlat yetiştiren Anne Baba
  2. Âlim yetiştiren Âlimler
  3. Topluma hayır ve hasenat işleyen idareciler

Burada 3 üncü kısımda bahsedilen, Belediye Başkanları, Valiler ve buna benzer idarecilerin hayırlı hizmetleri sadaka-i cariye ama burada bir detay var; bu idareciler, devletin imkânlarıyla millete hizmet ediyorlar; Okulunda yolunda, hastanesinde…

Bir de evladının rızkıyla insanlara hizmet etmenin erdemi var, fazileti var, asaleti var. Biz hep Bolu’da Allah rahmet eylesin, rahmetiyle muamele eylesin; İzzet Baysal amcayı rahmetle anarız, Bolu’yu Bolu yapmış. İşte Akçakoca’nın İzzet Baysal’ı belki Düzce’nin İzzet Baysal’ı da burhan Özdemir’dir.

Hakikaten evladının, çoluğunun, çocuğunun rızkını bu millete eğitim noktasında sağlık noktasında infak ediyor ve buna harcıyor. Bu çok ulvi bir şey ya hu!

‘Yörük malıyla kurban kesmek’ deyimi her zaman kullandığımı bir deyim. Devletin malıyla her zaman kurban kesilir. Ama alın terinle, mücadelenle, çoluğunun çocuğunun rızkından, geleceğinden fedakârlık göstererek kesilen kurban ayakta alkışlanır.

Akçakoca’nın yanı sıra benim vakıf olduğum; Düzce’de, -bu arada Sayın Valimizi de tebrik ediyorum- Kadın Emeği Merkezine de çok ciddi bir katkısı olduğunu da biliyorum.

Kendisi bunların konuşulmasını çok istemiyor bunu da biliyorum tabi.

Biz çoluğunun çocuğunun rızkından, geleceğinden fedakârlık göstererek ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ düsturuyla hizmet eden Burhan Özdemir’i tebrik ediyoruz. Allah sayılarını artırsın. Bugün bin liranın 2 bin liranın, bir bardak çayın neyse artık… Çok kıymetli olduğu şu günlerde, milyonları eğitime ve sağlığa döken Burhan Özdemir gibi isimlerin sayıları artmalı!

“Su akar kalır çamuru, yiğit ölür kalır namı” demişler, mutlaka e mutlaka toplumda hayır niyetle ekilenin bir karşılığı var. Hem toplum katında hem yaratıcı katında bir karşılığı var.

Şimdi bu güzellikleri söyledik ya, bunların yanında bir şey söylemek istiyorum; Şifalı Su. Akçakoca Kaymakamı buraya bir proje yapmış, projelendirmiş; köylülerin kendi yöresel ürünlerini satabileceği stantlar kurmuş… Ama elektriği yok.

Yine buraya Burhan Özdemir, bir tuvalet ve çeşmenin restorasyonunu yaptırmış. Çeşmenin muslukları bozuk arkadaş ya! Ve oradaki insanlar bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Şimdi de jeneratör ile elektrik üretmeye çalışıyorlar.

Ey Kaymakamlık! Burada bunu düşündünüz; Ormandan izin alınacak, SEDAŞ’tan izin alınacak. Bunlardan vatandaş izni nasıl alacak yahu? Bunları buraya koyarken gece kondu gibi, devlet bu kadar eksik iş yapar mı? Devlet bir eksiklik yaptıysa bir başka devlet adamı onu tamamlar ya hu!

Ben utandım bir Akçakocalı olarak! Çeşmelerin bozuk, akmıyor! Bunu bile takip edip düzeltmekte bir acizlik var! Orası devletin yeri, devlet yapmış. Kim eksik yapmışsa eksiklik düzeltilsin. Çeşmenin akmadığı yerde elektrikler yok yahu!

Devlet gecekondu yapar mı? Devlet proje ile yapar, plan yapar, planlı yapar. Eksik mi yapmış? Düzeltin!

Düzce’de Vilayet olma kültürünün oturması için bazı şeylerin ince ve stratejik hamleler yapılması lazım…

Efendim bugün de; ‘Marifet iltifata tabidir’ kabilinden dedik ya ‘Her eve lazım, her ilçeye lazım, her ile lazım’ bir insandan bahsettik.

‘Her eve lazım, her ilçeye lazım, her ile lazım’ bir Burhan Özdemir.

Allah Burhan Özdemir’den razı olsun. Allah Burhan Özdemir gibi insanların sayısını artırsın. İnşallah Akçakoca’da başladığı bu hamlelerde, Allah birine bin versin ki Eğitime, Sağlığa ve diğer hizmetlere burs vermeye devam etsin.

Şeyh Şamil diyor ki; “Nimetin kıymetini bilmeyeni kölelik bekler.” Bu nimetlerin kıymetini bilmek lazım!

Bugün 10-15 milyonluk bir yatırımdan bahsettik. Bu kişi aynı zamanda Şifalı Su’ya da bir yatırım yapmış… Fakat musluklarını tamir etmekten aciz bir irade görünce; bu ve bunun gibi insanların bu memlekete hizmet etme heyecanları biter.

Heyecanların bitmediği, insanların memlekete hizmette gerçekten bir yarış halinde olduğu günlerde buluşmak üzere…

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN