Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP ile girdiği Kaynaşlı Belediye Başkanlığını kazanan Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle partisinden ihraç edilmişti.

Görevine bağımsız Belediye Başkanı olarak devam eden Şahin, yine sosyal medya hesabından “Şu anda Bağımsız Belediye Başkanıyım. Bir parti tercih edecek olsak, sizin görüşünüz ne olurdu?” diye vatandaşlara soru yöneltti. Başkan Şahin’in bu paylaşımı, Düzce kamuoyunda “Birol Şahin bir siyasi partiye mi geçiyor?” sorularına neden oldu.

Sosyal medya kullanıcılarının büyük çoğunluğu Şahin’i AK Parti ve Yeniden Refah Partisi’nde görmek istediklerine yönelik yorumda bulundu.  

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezine konuşan Başkan Şahin, kendisine birçok siyasi partiden teklif geldiğini belirtti. Vatandaşlarında kendisine sürekli hangi partiden siyaset yapmak istediği yönünde sorular sorduğunu ifade eden Şahin, “Şu anda her hangi bir partiye geçmeye yönelik bir düşüncem yok. Farklı siyasi partilerden bana teklifler geliyor. Gerek AK Parti olsun, gerek Yeniden Refah Partisi olsun, gerekse Büyük Birlik Partisi olsun. Ama ben görevimi partiler üzerinde yapmak istiyorum. Vatandaşlarımızda sürekli hangi partiye geçeceğimize yönelik sorular sorunca, ben de kamuoyu oluşturmak için böyle bir paylaşım yaptım. Paylaşıma yapılan yorumlardan büyük çoğunluğu AK Parti ve Yeniden Refah Partisi’ne geçmem yönünde oldu. Yine büyük çoğunluğu ise, bağımsız olarak görevime devam etmem gerektiği yönünde yorum yaptı” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI