31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde ipi göğüsleyerek Kaynaşlı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Birol Şahin, bu süre için de hem hizmetleri hem de açıklamalarıyla sadece Düzce’de değil Türkiye’de ses getirdi. Yayınladığı bir video ile geride kalan iki yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Şahin, “Kaynaşlı Belediye Başkanlığı görevine başlayalı bugün 2 yıl oldu. Allaha sonsuz şükürler olsun. Bizi bu göreve layık gören Kaynaşlılı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Tabii bu mevki ve makamlar gelip geçicidir asıl mesele bu makamları güzel kullanmak, halkın lehine kullanmak. Biz de bu inançla bu heyecanla görevimize başlamış olduk. Ve başladığımız günden bu zamana büyük bir aşkla, mesai mefhumu gözetmeksizin halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. İnşallah daha güzel günler, daha güzel hizmetler olacak.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI MAZERET DEĞİL HİZMET ÜRETMELİ”

2 yıl önce borçlu bir belediye devraldığını belirten Şahin, “Ama o günde söylediğimiz gibi kesinlikle borç enkazı edebiyatı yapmayacağız. Herhangi bir mazeret üretmeyeceğiz çünkü belediye başkanlığı makamı mazeret üretme makamı değildir. Hizmet üretme makamıdır, proje üretme makamıdır. Geçmişte tabii ki hizmetler yapılmıştır ama birçok konularda eksiklikler vardı. Biz bu eksikleri tamamlamak, Kaynaşlı’yı modern bir kent yapmak anlamında işe koyulmaya başladık. Biz 2 yıl içerinden belki de 3-5 yılda yapılacak hizmetleri yaptık ama bunları yeterli görmüyoruz. Kaynaşlı halkımız her zaman en güzeline layık. Daha modern bir şehir yapmak, daha marka bir şehir yapmak, Türkiye’de parmakla gösterilecek bir şehir yapmak için gerçekten bir çalışma içerisine girdik.” diye konuştu.

“KADERİNE TERK EDİLMİŞ BİR KENT HAVASI VARDI”

Çevre düzeni konusuna ayrı bir önem verdiğini belirten Şahin,  “Kaynaşlı’nın etrafında görüntü kirliliği oluşturan yapılar ve molozlar vardı. Birçok derelerimiz âtıl durumdaydı. Sanki kaderine terk edilmiş bir şehir havası vardı. Çevre düzeninde, altyapıda, üst yapıda birçok eksikler vardı. Biz tabii bunları süratli bir şekilde gidermeye çalıştık. Alacaklarımızı, borçlarımızı masaya yatırdık. Ve şu ana kadar güzel bir mesafe kat ettik” dedi.

“TOKİ KONUTLARI TESLİM EDİLDİ”

Kaynaşlı’da yapılan TOKİ konutları konusuna da değinen Şahin, ”TOKİ konutlarıyla alakalı halkımızın bir beklentisi vardı. İnsanlar paralarını yatırmış bekliyordu. Biz gelir gelmez TOKİ’yi ihale aşamasına getirdik. Kaynaşlı merkez mahallemizde 132 konut, karaçalı mahallemizde 56 konut olmak üzere toplamda 188 tane konutun ihale işleri yapıldı. Ve şu anda TOKİ konutları bitti ve hak sahiplerine teslim edildi. Onlara da buradan hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Hizmete başladıkları tarihten bu yana ilçenin içerisindeki bozuk ve yarım bırakılmış yollarla ilgili ivedilikle çalışmaya başladıklarını kaydeden Şahin, “Biliyorsunuz Kaynaşlı otoban gişelerinin oradaki köprülü kavşak yarım bırakılmıştı. Biz onu hızlandırdık ve köprülü kavşağın da hizmete açılmasını sağlamış olduk. Yine birçok mahallemizde kilitli parke döşemesi yaptık. Şu ana kadar 60.000 metrekare civarında kilitli parke döşedik mahallelerimize ve bu tabii ki daha devam edecek. Bunun yanında yine asfalt çalışmalarımız oldu. Merkez mahallemizde, karaçalı mahallemizde asfalt çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar devam edecek” dedi.

“GELDİĞİMİZDE ÇOCUK PARKI YOKTU

Göreve geldiğinde Kaynaşlı’da çocukların güvenle oynayabileceği bir park bulunmadığını söyleyen Şahin, “Kaynaşlı belediyesine geldiğimiz zaman çocuklarımızın oynayabileceği bir tane düzenli ve güvenli çocuk parkımız yoktu. Şu ana kadar 15 civarında güvenli ve modern çocuk parkını halkımızın hizmetine sunduk. Kaynaşlı eski belediye meydanında yine güzel bir park inşa ettik. Okullarımıza ve okullarımızın çevre düzenlemesine destek veriyoruz. Okullarımızın spor ve kültür faaliyetlerine bu zaman kadar destek verdik, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

DURAKLAR YENİLENİYOR

İlçe genelinde otobüs duraklarını batan aşağıya yenileyen Şahin, “Otobüs durakları harabe bir şekildeydi. Otobüs duraklarını yenilemeye devam ediyoruz. Şu ana kadar 20 tane otobüs durağını yeniledik. Bunlar tabii devam edecekler. Camiilerimizin şadırvanlarını ve tuvaletlerini modern bir hale getirdik.  Gırgın Çayırı’nda bir takım düzenlemeler yaptık. İnşallah bunların da devamı gelecektir.”

“KAYNAŞLI SPORUN ADRESİ OLACAK”

Spor konusuna önem verdiklerini dile getiren Birol Şahin, “Kaynaşlı Belediyesi olarak spor faaliyetlerine büyük destek veriyoruz. Belediye olarak spor salonu açtık. Bu salonumuzun içerisinde karete, kick-box sporları devam ediyor. 5 tane futbol takımı kurduk. A takım ve 4 tane de altyapı takımlarımız var. Yaz futbol okulları da açtık. Pandemiden sonra bunu inşallah 12 ay boyunca sürekli devam eden bir hale getireceğiz. 6-15 yaş arası futbol okulu tamamen ücretsiz olarak 12 ay boyunca devam edecektir. Biz Kaynaşlı Belediyesi olarak yine kadınlarımız için bir fitness salonu açtık. Kadın hoca nezaretinde, kadınlar kendi aralarında spor faaliyetleri yapsın diye onlara bir salon tahsis ettik. Antrenör olarak deneyimli hocalarımız, Avrupa ve Dünya şampiyonu olmuş hocalarımız var. Bu kurslardan belediye olarak hiçbir ücret talep etmiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Kaynaşlı’da dünya kick-box elemeleri ve şampiyonası yapıldı. Kaynaşlımız için güzel bir tanıtın oldu. Aynı zamanda ekonomik olarak da güzel bir katkısı olmuş oldu. Sporda inşallah çok daha güzel yerlere geleceğiz ve Kaynaşlı sporun adresi olacak” diyerek spor konusunda iddialı konuştu.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK”

Pandemi döneminde Kaynaşlı Belediyesi olarak tüm Türkiye’ye örnek olduklarını dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü “Pandemide Kaynaşlı belediyesi olarak çok güzel bir sınav verdik. Yalnızca bölgemize değil Türkiye’ye örnek olduk. Başından beri Kaynaşlı belediyesi olarak maskeleri ücretsiz dağıtıyoruz. Kaynaşlı belediyesi kiracısı olan esnaflarımızdan kapalı kaldığı süre boyunca kira almıyoruz. Belediye denetimli halk otobüslerinden pandemiden dolayı bize verdikleri ücrette yüzde 50 indirim uyguluyoruz. Kahveci esnaflarımıza 1500’er liralık gıda yardımı yaptık. Geçen sene Nisan Mayıs Haziran ayını kapsayacak şekilde, meskenlerde 100ton, ticarethanelerde 200ton, fabrikalarda ve tesislerde 500ton olmak üzere suyu yüzde 80 indirimli kullandırdık. Yine geçen yıl ramazan ayında ve pandemiden dolayı 2000 koli gıda yardığımı yaptık. Bütün caddelerimizi ve sokaklarımızı düzenli olarak yıkadık. Bütün okullarımıza, camilerimize dezenfektan ve maske yardımı yaptık. İlçemizin farklı noktalarına dezenfektan yerleştirdik.”

“MAAŞ ÖDEYEMEYEN BAŞKAN O KOLTUKTA OTURMASIN!”

Göreve geldikleri günden bu yana Belediyede çalışan hiçbir personele borcunun olmadığını aktaran Şahin, “Şu ana kadar herhangi bir belediye çalışanımıza 1 lira borcumuz yok. Hatta maaşlarını 3 gün önceden yatırıyoruz hesaplarına. Çalışanların maaşlarını zamanında ödeyemeyen bir Belediye Başkanının da zaten o makamda durmasının anlamı yok. Geldiğimizde ekonomik olarak birçok sıkıntı vardı biz bunları yapılandırdık. Düzenli olarak ödüyoruz. Borcumuz azaldı. Az parayla çok iş yapıyoruz. Tabii ki biz burada emanetçiyiz. Bu makamda 10 bin Kaynaşlılının hakkı var. Kaynaşlı Belediyesi’nin emin ellerde olduğunu zaten Kaynaşlı halkımız biliyor.”

MODERN PAZARYERİ MÜJDESİ

Geriye kalan 3 yıllık belediye başkanlığı süresince yapacakları projelere de değinen Birol Şahin, “Kaynaşlı’yı modern bir şehir haline getirmek istiyoruz. Eski karakol binasının olduğu arsa üzerinde 4 katlı bir iş merkezi projemiz var. Pazaryeriyle alakalı da yer tespitleri tamamlandı. İnşallah yakın zaman içerisinde modern bir Pazaryerine kavuşacağız” sözleriyle modern pazaryerinin müjdesini verdi.

Güneş enerjisi ile elektrik üreten bir proje üzerinde çalıştıklarını belirten Şahin, “Bu projeyle alakalı da çalışmalara giriştik. 3.Etap TOKİ’yle alakalı önümüzdeki günlerde projemize başlamış olacağız. Dere ıslahlarıyla alakalı DSİ ile görüştük. Bu yıl dere ıslahları ile alakalı önemli çalışmalar yapılacak. Gırgın Çayırıyla alakalı da yine bir proje hazırladık. Fakülteyle alakalı da çalışmalar içerisine girmiştik. Şu anda Düzce Üniversitesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Burada en az 3-4 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak güzel bir fakülte kazandırmak istiyoruz. Eskiköy mahallemizde kanalizasyon çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Kaynaşlı Organize Sanayi Sitesi şu anda âtıl durumda. İnşallah orayı da dönüşüm yaparak modern bir hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Asfalt ve kilit taş çalışmalarımız bu sene de devam edecek. Çocuk ve aile parkları bu yıl da devam edecek. Şimdiye kadar yaptığımız düzenleme çalışmaları bu yıl da devam edecek” dedi.

“BİZ BURADA EMANETÇİYİZ”

Her fırsatta “Biz burada emanetçiyiz” diyen Birol Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü, “44 milyon civarında yüklü bir borç devralmıştık biliyorsunuz. Bir yandan borçlarımızı ödeyip bir yandan da hizmetlerimize devam etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar Kaynaşlı Belediyesi’ni bir disiplin altına aldık. Tabii ki Kaynaşlı halkımız her zaman en iyisine layık. Bu anlamda gece gündüz demeden Kaynaşlımız için çalışıyoruz. Ayrım yapmadan Kaynaşlı Belediyesi’nin kapıları herkese açık. Biz burada emanetçiyiz. Yarın hesabını veremeyeceğimiz durumlarla karşılaşmamak için dikkatli davranmak zorundayız” diyerek hizmetteki bakış açısını anlattı.

“YAPTIM OLDU ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ”

Yakında bir proje ofisi kuracaklarını belirten Şahin, “Burada sürekli ilçemiz için projeler üretilecek.  Burada halkımızdan kafasında projesi olanlar da her zaman gelebilirler. Biz burada ben yaptım oldu anlayışında değiliz” diye konuştu.

“ARKAMIZDAN BEDDUA DEĞİL DUA ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Bu yaz aylarında halk meclisi yapmayı planladıklarının müjdesini paylaşan Şahin, “İnşallah bu yaz ayı içerisinde halkımızın katılımıyla büyük bir salonda güzel bir halk meclisi yapacağız. Orada da yaptıklarımızı ve yeni projelerimizden bahsedeceğiz. Tabiki varsa halkımızın tavsiyeleri, fikirleri veya projeleri bunlara da kulak vereceğiz. Her zaman halkımızın içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Arkamızdan beddua değil dua ettirmek istiyoruz bizim amacımız bu. “

Haber: Hüseyin Çağatay KOÇ