Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, ilçede belediye eliyle yürütülen çalışmalar ve merak edilen konulara ilişkin Öncü Haber’in sorularını yanıtladı. Üstlendikleri görevin sorumluluğunun farkında olduklarını belirten Başkan Şahin, ilçe halkının 5 yıl içinde bambaşka bir Kaynaşlı göreceklerini ifade etti.

“Öğrenciye yapılan hizmet masraf değildir”

Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı kız öğrenci yurdunun kapatılma süreciyle ilişkin açıklamalarda bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin şöyle konuştu:
“KYK yurtları için bir rapor hazırlandı. Ankara’ya sunuldu. Kaynaşlı’daki yurt devlet yurdu, kira ödemesi yok. Geçmişte devlet tarafından yapılmış bir yurt ve güzel de bir yurt. 240 kişinin kalabileceği şekilde dizayn edilmiş bir yurt. Tabii kız yurdu burası ve 70-80 kişiye barınma ihtiyacı karşılıyorduk biz bu yurtta. Buranın kapatılması gündeme gelmiş sebebi ise masrafları oluyormuş. Hadi bu yurt kapandı diyelim, buradaki öğrencilerimiz nerede kalacak? O da bir soru işareti. Düzce merkezdeki yurtlara gönderilme durumları var. Ama bu mantıklı bir hareket değil tabii ki de. Ayaklarının dibinde bir yurt var. Kaynaşlı’daki yurdun kapatılması öğrenciler için hoş bir şey değil. Eğitim için yapılan masraf, ziyan değildir. Konu ile ilgili milletvekillerimizi bilgilendirdik. Kaynaşlı’da iki bölüm daha açıldı ve hizmet vermeye başladı. Yurdun kapanması siyasi olarak iyi görüntü vermez. Yurt açık olmalı. Kaynaşlı’mıza ve öğrencilerimize yardım etmeli.”

Kısa sürede bitecek

D-100 Karayolu Kaynaşlı kesimindeki köprülü kavşak ile de açıklamalarda bulunan Başkan Şahin şunları kaydetti:
“Köprülü kavşakta İstanbul’dan Kaynaşlı’ya geçişler açık. Bir tünel çalışması var orada ve birkaç aksilik var onlar hallediliyor. Tünel çıkışında evler var o evlere çok yanaşmadan kaydırma durumu var. O işlemler olduktan sonra  inşallah en kısa sürede bitecek.”            
“Acil olmayan projelere devlet sıcak bakmıyor”
İlerleyen günlerde dere yatakları ile ilgili çalışmaları da olacağını söyleyen Başkan Birol Şahin, konuşama
Âmâ tabii biz derelere acil olarak müdahale etmek zorundayız. Önümüzdeki günler de de derelerle ilgili bir çalışma olacak. İlerleyen günler de Tarım ve Orman Bakanı yardımcısıyla bir randevu aldık. Bakan yardımcımızla bir proje oluşturduk inşallah ilerleyen zamanda dere problemlerimizde bitecek.”

Kanal Kaynaşlı beklemede

Şahin ayrıca bir önceki yönetimin hayata geçirileceğini açıkladığı “Kanal Kaynaşlı” projesine yönelik ise “Devletimiz çok acil olmayan projelere çok sıcak bakmıyor. Bu yüzden şuan Kanal Kaynaşlı projesi için bir çalışma yok. Devletin projesi zaten Kanal Kaynaşlı. Proje ile ilgili bir girişim olursa söylerim sizlere.” dedi.

“45 milyon borç ile devir aldık”

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından başkanlık koltuğuna oturduğunda, belediyenin aşırı borç yükü ile karşı karşıya olduğunu gördüklerini ifade eden Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Biz Kaynaşlı Belediyesi’ni 45 milyon borç ile devir aldık. Açıkçası çok aşırı bir borç yükü. Kaynaşlı Belediyesi’ni şuanda mali disiplin altına aldık. Gelir-gider dengesini ayarladık ve geçmişten gelen borçları ödemeye çalışıyoruz. Eskiye dönük 10 milyon lira asfalt borcumuz var. Bunların yanı sıra işçilerimize borcumuz yok onları mağdur etmemeye çalışıyoruz. İşçi çıkarmadık ve çıkarmayı da düşünmüyoruz.”
Fakülte açılması için çalışmalar var
Kaynaşlı’ya bir fakülte kazandırma hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kaynaşlı’ya yeni bir fakülte kazandırmak istiyoruz ve bu kapsamda Düzce Rektörümüz de bizi destekliyor sağ olsun. Yeni fakülte Kaynaşlı’yı ileriye taşıyacaktır.”

Bölgemiz sele yatkın

Şahin sel felaketiyle ilgili taziye mesajlarını iletirken önlem alınması gerektiğinin de altını çizerek şunları aktardı:
“Akçakoca ve Cumayeri’nde sel felaketi yaşandı, büyük bir sel felaketi oldu. Kaynaşlı’da 1995 yılında böyle bir sel yaşanmıştı. Kaynaşlı zor durumda kalmıştı o yıllarda. Sel felaketi yaşanan bölgelerde yaralar sarılacaktır inşallah. 7 can kaybımız var, Allah rahmet eylesin vatandaşlarımıza. Bölgemiz sele oldukça yatkın olduğu için önlem almamız gerekiyor. Biz Kaynaşlı Belediyesi olarak sel felaketi olmaması için tedbir almaya çalışıyoruz.”
Son olarak Başkan Şahin kurban bayramının sağlıklı huzurlu bir şekilde geçmesini ve kazasız belasız sonlanmasını temenni etti.
Haber :C.A.KUŞ