21 bin nüfusuyla Düzce’nin en büyük ilçelerinden biri olan Kaynaşlı’da vatandaşlar yıllardır noter işlerini Düzce Merkez’e gelerek yaptırmak zorunda kalıyordu. Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in göreve seçildikten sonra üzerinde hassasiyetle durduğu ilçeye noter kazandırılması konusunda mutlu sona az kaldı.

BİNA BELİRLENDİ, TADİLAT BAŞLADI

Bu duruma seyirci kalmayan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in girişimleriyle ilçeye noter kazandırılması için Ankara’da temaslarda bulunmasının ardından geçtiğimiz ağustos ayında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi Başkanı Zekeriya Samancı, Kaynaşlı 1. Noteri olarak atandı. Başkan Şahin, Kaynaşlı 1. Noteri Samancı’nın kendisini ziyaretinin ardından bir süredir devam eden çalışmalar neticesinde noter için adresin belirlendiğini ve binada tadilat işlemlerinin başladığı müjdesini verdi.

OCAK BAŞINDA HİZMETE BAŞLIYOR

Öncü Haber’e konuşan Başkan Şahin, yer belirleme sürecinde Kaynaşlılar’ın kolayca ulaşabileceği merkezi bir güzergâh üzerinde çalışıldığını belirterek, “Merkez Mahallesi’nde binamızı belirledik. Tadilat çalışmaları da hızlıca başladı. İnşallah son hazırlıklar da tamamlandıktan sonra ocak ayı başında Kaynaşlı 1. Noterliği, vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Kaynaşlı yeni yıla noteriyle girecek. Kaynaşlı’mıza ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN