Dünya Sağlık Örgütünün “Pandemi” olarak ilan ettiği Yeni Tip (Covid – 19) salgını nedeniyle Türkiye’de vaka ve ölü sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere devletin tüm kurumları salgınla mücadelede teyakkuz halinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Virüs salgınına karşı Kaynaşlı Belediyesi de tedbirlerini en üst seviyeye çıkarttı. Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin ardından harekete geçen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE TEMEL GIDA, TEMİZLİK MALZEMESİ VE NAKİT PARA YARDIMI YAPIYORUZ”

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, meclise sunduğu teklifle ilçede su ücretlerine 3 ay yüzde 80 indirim yapılmasını sağlayan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, yine örnek bir davranışın altına imzasını attı. İlçe de ihtiyaç sahibi vatandaşlara temel gıda, temizlik malzemesi ve nakit para yardımı yapan Şahin, “Bu zorlu süreçte vatandaşımızın yanında olacağız.” dedi.

Öncü Haber ekibinin sorularını yanıtlayan Şahin, “Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından, biz Kaynaşlı Belediyesi olarak çalışmalarımıza başladık. Bu doğrultuda, ilçemizde vatandaşların toplandığı ortak kullanım alanları, minibüsler, ticari taksiler, çocuk oyun alanları cadde ve sokaklarda dezenfekte çalışması yaptık. İlçemizin belirli noktalarına dezenfekte aparatları koyarak, vatandaşımızın yararlanmasını sağladık. Elbette tedbirlerimiz bununla sınırlı kalmadı. Biz halkımızın sağlığı için canla ve başla çalışmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“65 YAŞ VE ÜSTÜ YAŞLILAR İLE KRONİK HASTALARIMIZIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ…”

Koronavirüs salgının en çok 65 yaş ve üstü, kronik rahatsızlığı bulunan ve ihtiyaç sahibi insanları etkilediğinin altını çizen Şahin, “Biz 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızı sürekli ziyaret ederek, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onlardan her hangi bir ücret talep etmiyoruz. Bunun dışında sizin de bildiğiniz gibi, ilçede ki su ücretlerine yüzde 80 bir indirim yaptık. Keşke doğalgaz ve elektrik işletmeleri de bizde olsaydı. Çünkü bu sıkıntılı süreçte elektrik ve doğalgaz ücretlerine indirim yapılması gerekiyor. Yine bu zor süreç içerisinde esnafımızın yanında yer aldık. Belediyemizin kiracısı olan ve işyerlerini zorunlu kapatmak zorunda olan esnaflarımızdan, kapalı kaldıkları süre içerisinde her hangi bir kira almayacağız.” diye konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM EDİYORUZ…”

İlçede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere gıda, temizlik malzemesi ve nakit para yardımı yaptıklarını ifade eden Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve ilçemizde faaliyet gösteren iş adamlarımız sağolsunlar, dar gelirli ailelerin ihtiyaçları için bize yardım kolisi gönderdiler. Bizler de bu yardım kolilerini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bunun yanında Kaynaşlı Belediyesi olarak bu zor günlerde halkımızın yanında olmak istedik. İhtiyacı olan ailelere belediye olarak temel gıda maddesi, temizlik malzemeleri ve nakit para yardımları yapıyoruz. Belediye olarak bizim de gelirlerimiz düştü. Ama biz buna rağmen vatandaşımızın yanındayız.”a