Ekonomik bunalım ortamında ay sonunu getirmek için kılı kırk yaran milyonlarca vatandaş yılbaşında maaşlarına gelecek zam oranını merakla bekliyor.

Ülkede çalışanlar içerisinde en büyük kesimi oluşturan asgari ücretliler için zam pazarlığı sürerken işverenler 275 lira, işçi kesimi ise bin 25 TL zam talep etti. Zam pazarlığında gözler 4. toplantının yapılacağı ve sonucun açıklanmasının beklendiği 13 Aralık’a çevrildi.

İşçiler işveren temsilcilerinin bu ekonomik ortamda kendilerine layık gördüğü 275 liralık zamma tepki gösterirken bir çıkış da Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’den geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Şahin, asgari ücretin en az 4 bin TL olması gerektiğini belirtti.

Başkan Şahin, bir vatandaşın ‘Belediyede asgari ücret 4 bin TL mi başkanım?’ sorusuna da ‘Olacak’ yanıtı verdi. Şahin’in bu paylaşımı belediye çalışanlarını heyecanlandırdı.

Öte yandan 2021 yılı için merkezi hükümet asgari ücreti 2 bin 825 TL olarak belirlerken Kaynaşlı Belediyesi’nde uygulanacak asgari ücreti 3 bin 200 TL olarak ilan edilmişti. Başkan Şahin bu hamlesiyle asgari ücreti yüzde 14 üstüne çıkarmıştı.

Bu yıl da asgari ücretin belli olmasının ardından Kaynaşlı Belediyesi’nde uygulanacak asgari ücretin bunun üzerinde olması ve kısa süre içerisinde de Başkan Şahin tarafından açıklanması bekleniyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN