Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in ilçede 15 gündür yeni tip koronavirüs kaynaklı vaka görülmediği ve aktif hasta sayısının sıfırlandığını açıklaması sevinçle karşılanmış ve salgının biteceğine dair umutları güçlendirmişti.

Öte yandan Başkan Şahin’in paylaşımının ardından Kaynaşlı’ya bağlı Yeşiltepe Köyü’nde ikamet eden bir vatandaş 14 gündür ailesiyle birlikte COVİD-19 nedeniyle tedavi gördüğünü Öncü haber Merkezi’ne bildirdi.

Muhammed Öztürk isimli vatandaş, “Ben 14 gündür koronavirüs nedeniyle tedavi görüyorum. Komşularımızın içerisinde de hastalar var. Günlerdir Kaynaşlı’da vaka sıfır diye haber yapıyorsunuz. Ancak bu doğru değil, keşke doğru olsaydı” ifadelerini kullandı.

“KAYNAŞLI’DA VAKA ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR”

Bunun üzerine Öncü Haber’in ulaştığı Kaynaşlı Entegre Devlet Hastanesi’ndeki üst düzey sağlık yöneticileri, Kaynaşlı’da vakaların sıfırlanmasının söz konusu olmadığını ve ilçe genelinde günlük 2 ile 5 arasında yeni tip koronavirüse yakalanan vatandaş olduğu bilgisini verdi.

BAŞKAN ŞAHİN: ‘VERİLER RESMİ MAKAMLARDAN’

Konu ile ilgili Öncü Haber’e konuşan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Kaynaşlı’da örnek bir salgınla mücadele sürecinin yürütüldüğünü belirterek vaka sayılarının sürekli takipleri altında olduğunu ve Kaynaşlı’da vaka ve hasta olmayışıyla ilgili veriyi İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldığını açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda Yeşiltepe Köyü’nde hastalık kaynaklı bir karantina sürecinin yürütüldüğüne dikkat çeken Şahin, “Temaslı oldukları için bazı vatandaşların elbette ki karantina süreci devam ediyor. Ancak karantinada olmak ile hasta olmak aynı anlama gelmiyor” dedi.

“BUNDAN SONRA VAKA OLMAYACAĞI ANLAMINA GELMİYOR”

Şahin, Kaynaşlı’da vaka kalmayışının Türkiye çapında ses getirdiğini ifade ederek, “Bize muhalif olanlar bu durumdan rahatsız olabilirler. Kaynaşlı’da vaka ve hasta yok. Ancak bu bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez” diye konuştu.

HABER: M.GÜNESEN