Düzce’de geçtiğimiz Pazar günü öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur akşam saatlerinde etkisini iyice arttırdı. Kentin birçok noktasında yaşamı olumsuz etkileyen kuvvetli yağış, Kaynaşlı ilçesinde ise felakete dönüştü.

İlçeye bağlı Karaçalı ve Çele mahallerinde bulunan çok sayıda ev ve işyerini su basarken cadde ve sokaklar ise göle döndü. Karaçalı Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutları zararın en büyük olduğu yerlerden biri oldu. 3 blokta bulunan alt ve bodrum katlarda bulunan evler sular altında kaldı. Evlerdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

EVLERİ, SOKAKLARI, ATÖLYELERİ SU BASTI

Kaynaşlı’da yoğun yağışın ardından meydana gelen felaket Çele Mahallesi’nde de vatandaşlara zor anlar yaşattı. 46, 47 ve 48. sokaklarda bulunan 2 ev ve 1 mobilya atölyesini yağmur suları basarken yollar ve tarlalar göle döndü.

İddiaya göre mahallede felakete neden olan olay ise vatandaşların daha önce karşı çıkmasına rağmen bir inşaat çalışması için kanalizasyonun yönünün değiştirilmesi oldu.

“HER YAĞIŞTA MAHALLE SULAR ALTINDA KALIYOR”

Çele Mahallesi sakinleri Öncü Haber’e yaptıkları açıklamada, inşaat çalışması yüzünden su baskını mağduru olduklarını söyledi. Mahallede site yapımına devam eden bir müteahhit firma tarafından inşaata doğru su gitmemesi için gidere akması gereken suyun önüne set çekildiğini belirten tepkili vatandaşlar, “Has-Gür isimli inşaat firması bundan yaklaşık 3 ay önce yaptığı inşaatlar zarar görmesin diye bir gideri iptal edip suyun yönü değiştirdi.

Mahallede 3 olan yağmur suyu gideri 2’ye düşünce sıkıntılar başladı. Son 3 aydır her yağışta bu firmanın inşaatı yüzünden evlerin girişleri, etrafları ve mahallelinin tarlaları sular altında kalıyor.” dedi.

ZARARI KİM KARŞILAYACAK?

“Yıllardır böyle bir sorun yaşanmazken buradaki inşaat başladığından beri bu mahalle her yağış aldığında sular altında kalıyor.” diyen Çele Mahallesi sakinleri, “Gider kapatılıp üstünkörü bir çalışmayla kanal başka gidere verilince olacağı buydu. Yağmurla birlikte taşan su evleri, dükkanlara doldu. Çok büyük mağduriyet var. Atölyelerdeki mobilyalar, evlerdeki bir sürü eşya kullanılamaz hale geldi. Bunların maliyetini kim karşılayacak? Yine mahallelinin aylardır ekim yaptığı tarlaları sular altında kaldı. Çele Mahallesi muhtarıyla yaptığımız görüşmede, Birol başkana bu sıkıntıyı aktardığını ancak buna rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını öğrendik. Bu mahallede başkanın da dükkanı var, soruna çözüm bulmasını istiyoruz.” diyerek Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’e görev davet etti.

 

Öte yandan her iki mahallede vatandaşlar evlerini basan suları boşaltmak için mücadele verirken Kaynaşlı Belediyesi ekip ve iş makineleri de bölgede çalışma başlattı.

BAŞKAN ŞAHİN: DAHA ÖNCE ALT YAPI SORUNUYLA İLGİLİ RAPOR VERDİK

Felaketin ardından Karaçalı Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarına gelerek incelemelerde bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, “Yaşanan felaketin ardından belediye ekiplerimiz hemen müdahale ederek suyun akar yolunu iş makineleri yardımıyla değiştirerek kontrol altına aldı.

TOKİ konutlarının alt ve üst yapı sorunları için daha önce de rapor vermiştik.

Bu felaketin ardından da gereken neyse yapacağız. Zarar gören tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu.