Kaynaşlı Belediyesi’nin çocukların ve ailelerinin sosyalleşmesi için inşa ettirdiği parklardan gelen çirkin görüntüler mide bulandırdı.  Sarıyer Mahallesi’nde bulunan çocuk oyun ve aile parkında kamelya ve banklarda oturan çevre düşmanları yedikleri ayçekirdeğinin kabuğunu parkın birçok noktasında çöp kutusu bulunmasına rağmen yerlere attı. Parkı temizlemeye gelen temizlik personelleri gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

Parkı pislik içinde bırakan şahıslara Kaynaşlı Belediyesi’nin resmi hesabından tepki gösterildi. Fotoğraflarla birlikte yapılan paylaşımda, “Yemiş, içmişsiniz afiyet olsun. Biz üşenmedik, çöpe mesafeyi ölçtük. Keşke siz de 5 metre için üşenmeseydiniz” ifadelerine yer verildi. Paylaşımın altından Kaynaşlılılar, kendilerinin de ortam kullanım ve sosyalleşme alanı olan parkı pisleten çevre düşmanlarına tepki gösterdi. Çirkin görüntülerin mimarı şahıslar akıllara “Evde de böyle mi yiyorsunuz?” sorusunu getirdi.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, 2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre umuma açık yerlerde çevreyi kirletmenin 351 lira cezası var.