Öncü TV ekranlarında her hafta cuma akşamı Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumuyla izleyicisi ile buluşan “Kitabın Ortasından” programının geçen haftaki bölümüne konuk olan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti ve MHP’den ihraç edilme süreçlerinden Kaynaşlı Belediyesi’nde geçmiş dönemlerde yapılan usulsüzlüklere kadar birçok konuya değinen Şahin, eski Belediye Başkanı Erol Bayraktar’a yönelik eleştiriler yöneltti. 

“Türkiye’de yardımcısı olmayan bir belediye başkanı benim”

Göreve ilk geldiğinde ilçeye en iyi hizmeti verebilmek için kolları sıvadığını, sorunları yerinde tespit etmek için her gün saha da olduğunu ve bu çalışmaları yaparken de yardımcıya ihtiyacı olmadığını dile getiren Başkan Şahin, Düzce’de belediye başkan yardımcısı olmayan tek belediye başkanının kendisi olduğunu söyledi. “Vatandaşımız gerçekten bu dönemde, Kaynaşlı ilçesinde bir belediye olduğunu anladı” diyen Şahin, şu ifadelere yer verdi:

 “Anladı derken, sakın yanlış anlaşılmasın, eski dönem belediye başkanları da çalıştı. Ama tabi bizde gurur kibir yok. Bizim kapımıza kim gelirse gelsin, zengin de gelse, fakir de gelse kapımız herkese açık. Biz kimseye tepeden bakmıyoruz, selam vermemezlik yapmıyoruz. Çağrıldığı zaman gidiyoruz, çağrılmasak da gidiyoruz vatandaşımızın bir derdi var mı diye. Benim bir özelliğim sabahleyin erkenden işimin başındayız. Geliyorum hemen, hesaplara kitaplara bakıyorum, programlara bakıyorum. Ondan sonra programımı yapıyorum ve sahaya çıkıyorum. Birçok sorunu sıkıntıyı da yerinde tespit ediyorum. Tabi birçok personelimiz çalışıyor, ben hepsinden memnunum ama ben içimin rahat etmesi için sorunları yerinde görerek çözmek istiyorum.

Şimdi Düzce’de belediye başkan yardımcısı olmayan bir belediye başkanı benim. Şu anda Kaynaşlı ilçesinde benim belediye başkan yardımcım yok. İstesem alırım, kadromuz var. Olamaz mı, olabilir. İşin bir de mali boyutu var. Belediye başkan yardımcım olsa, belki işi hafifletebilirim. Sahada daha fazla efor sarf ediyorum, daha çok koşturuyorum. Ama nedir, bir belediye başkan yardımcısının maliyeti belediyeye en az 10 bin TL. 5 yılda 600 bin TL yapar. Bir de şu var, nasıl olsa bir belediye başkan yardımcısı var diye, ben yapmam da yani derim ‘nasıl olsa belediye başkan yardımcımız var, ben gitmeyeyim belediyeye.’ Görüyoruz, birçok uzaktan kumanda eden belediye başkanları var belediyelerde. Tabi biz bunu böyle yapamayız, Allah korusun biz de öyle şey olmaz.”

“Kaynaşlı halkımız, ilçede birlik ve beraberliği, sevgiyi, saygıyı gördü.”

Artık Kaynaşlı ilçesinde halka küfreden, halka tepeden bakan bir belediye başkanının olmadığını dile getiren Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Geçmiş dönemlerde bunu çok gördük; Kaynaşlı’da şu anda halkına küfür eden bir belediye başkanı yok, hakaret eden bir belediye başkanı yok, halktan kaçan bir belediye başkanı yok, halkı sıkıntıya sokacak bir belediye başkanı yok. Bir belediye başkanı gerçekten nefsine yenik olacaksa, birtakım şeylere zaafı varsa o göreve gelemez. Kendisini de rezil eder, partisini de rezil eder, bulunduğu ortamı da rezil eder. Çünkü makamlar, koltuklar ateşten gömlektir. Uzun yıllar siyaset yaptığım için biz bunu biliyoruz. Mesela Kaynaşlı ilçesinde bulunan Asar Deresi’nde çalışma başlattık şu an. Şu anda Kaynaşlı’da tuvaletler ücretsiz. Belediye olarak bakımlarını biz yapıyoruz.”

“Erol Bayraktar’ın kadrosu Milli Eğitim’de ama belediyede danışmanlık yapıyor”

Eski Başkan Erol Bayraktar’ın kadrosunun Milli Eğitimde olduğunu, ancak kendisinin Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün danışmanlığını yaparak devletten haksız kazanç sağladığını ileri süren Başkan Şahin, şu şekilde devam etti:

“Biz belediyede emanetçiyiz. Tabi orada kul hakkı var, buna çok dikkat etmemiz lazım. Yani bir belediye başkanı orada maaşının dışında, huzur haklarının dışında 1 TL’yi bile zimmetine geçiriyorsa Allah onun hesabını sorar. Sokağa çıkamaz, sokakta gezemez, bunun ahiretteki hesabı da büyük olur. Biz tabi bunun bilincinde olduk. Ama geçmiş dönemde Kaynaşlı Belediyesi gerçekten bir bakkal dükkânı gibi yönetilmiş. Bir sürü sıkıntıları var. Hala daha uğraşıyoruz biz. Bazı şeylere dikkat edilmemiş, bir sürü yanlış işler yapılmış, bir sürü gereksiz şeyler yapılmış, hesap ve kitap takip edilmemiş. Yani Kaynaşlı Belediyesi kendi haline bırakılmış. Tabi ki geçmiş dönemki belediye başkanları bir şey yapmamış demiyorum, yapmış tabi.

Ama ben 45 Milyon değil de 25 Milyona şu anda onların yaptıklarının 2 katını yapardım. Ama işin şöyle bir yönü de var; mesela Kaynaşlı’da Belediye Başkanı Erol Bayraktar. Erol Bayraktar’a benim şahsi bir kinim yok! 2009 yılında Metin Kaşıkoğlu ile birlikte oldular, bizi İlçe Başkanlığı’ndan uzaklaştırmak için imza atarak Genel Merkeze sundular. Tabi bizi o zamanlar partiden uzaklaştırmak isteyen Metin Kaşıkoğlu, şu anda AK Parti’nin karşısında. Ben 10 yıl önce dedim ki Genel Merkez’e ‘Ben AK Parti Kurucu İlçe Başkanıyım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile uzun yıllardır yol arkadaşlığımız, dava arkadaşlığımız var. Bu partiden en son uzaklaştırılacak adam benim. Birkaç kişinin ağzına bakıp da entrika ile sahtekarlık ile komplo ile bizi uzaklaştırmayın partiden yanlış yaparsınız ve ileride bunun hesabını siyasi olarak verirsiniz’ dedim. Ben buna rağmen İlçe Başkanlığı görevimi bırakmadım. Resmi olarak görevden alındı, iki yıl daha gayri resmi ilçe başkanlığı yaptım. Bu Türkiye’de olmadı bugüne kadar. Neden yaptım bunu? Genel Merkez’e hodri meydan dedim. Ben Genel Merkez’e ‘ben bu davaya bedel ödedim. Maddi olarak, manevi olarak bedel ödüyoruz, mücadele ediyoruz.’ dedim.

Tabi bir eksiğimiz olmuştur, bir hatamız olmuştur ama Allah’a şükür kesinlikle ne bir edepsizlik ne bir ahlaksızlık ne bir rüşvet ne bir komisyon ne de bir ihale takipçiliği yapmadık. İktidar partisi İlçe Başkanlığı yapan birisi istese farklı şeylerde yapabilir. Şimdi Kaynaşlı Belediyesi, belediyeye geliyorsun bir mevzuat var uyman gereken, kanunları var. Yani kafana göre iş yapamazsın. ‘Nasıl olsa iktidar partisinin belediye başkanıyım, bana dokunamazlar, hesap soramazlar’ diyemezsin. Biliyorsunuz Erol Bayraktar, ilkokul öğretmeniydi. Seçimi kaybetti ve öğretmenliğe geri döndü. Bu gayet doğal hakkı dönebilirsin. Peki ondan sonra ne oldu? Öğretmenlik yapmayı galiba gurur meselesi yapmış. Aslında öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Ama şu anda ne yapıyor. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün danışmanlığını yapıyor. Ne danışmanlığı yapıyor? Görevlendirmesi ne? Eğitmen. Neyi eğitecek Erol Bayraktar Düzce Belediyesi’nde, kimi eğitecek? Nasıl seçim kaybedilir, belediye nasıl borçlandırılır, mevzuat nasıl yönetilir? Bunların eğitimini mi verecek belediyede. 6 ay dolduktan sonra şu anda Düzce Belediyesi’nde danışman olarak görev yapan Erol Bayraktar’ın yapmış olduğu şu anda ki usulsüz, hukuksuz ve haksız. Bunu yetkili arkadaşların bir araştırması lazım. Faruk Özlü, Erol Bayraktarı çok seviyorsa, çok istiyorsa kadrosunu öğretmenlikten belediyeye aldırsın. Bir öğretmenin devlete maliyeti 10 bin TL. Bu adam seçim kaybetmiş, partinin oylarını eritmiş, 9 meclis üyesini 3’e düşürmüş, 2 İl Genel Meclisi’ni 1’e düşürmüş, seçimi kaybetmiş, sen bunu alıp ödüllendiriyorsun.”

“Erol Bayraktar Kaynaşlıspor’a usulsüz para aktardı”

Yine eski Belediye Başkanı Erol Bayraktar döneminde ilçede usulsüzlüklerin yapıldığını ifade eden Şahin, bu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Erol Bayraktar, belediye başkanlığı döneminde Kaynaşlıspor’a usulsüz bir şekilde para aktarmış. Bu para bugün faizi ile birlikte 716 bin TL. Ben kendisinden bu parayı geriye istedim. Avukatımız, ödeme emrini kendisine gönderdi. Ben belgelerle konuşuyorum. Mesela Kaynaşlı ilçesinde bir ihale yapılmış. Doğal afet göstermişler Kaynaşlı’da pazarlık usulü ihale yapmışlar. Doğal afet olmamış ki Kaynaşlı’da. Kanuna göre doğal afet durumunda belediye ihale açmadan pazarlık usulü ihale yapabilir. Yani diyelim ki olağanüstü bir durum oldu. Yani deprem oldu, sel oldu, farklı şeyle oldu, her şey allak bullak oldu, ihale işi baya uzun sürüyor, beklemeye gerek yok, hızlı yapılsın diye o kanun o hakkı vermiş. Ama Kaynaşlı’da öyle bir afet olmamış.

Olmamasına rağmen, böyle bir ihale yapılmış. Biz de bu konuyla ilgili hukuki bir süreç başlatacağız. Burada sonuçta pazarlık yapanı, ihaleyi gireni suçlayamazsın. Asıl suçlu bu işi veren. Seçimlerden önce kışın ortasında asfalt yapacağım diye, ihale yapmış, örnek veriyorum. Kışın ortasında asfaltı nereye dökeceksin? Seçim geliyor diye, kar yağarken asfalt dökülür mü? Yani milletin gözünü boyamaya gerek yok ki. Mesela Kaynaşlı’nın Üçköprü Köyü’nde gazino açmaya kalktı. Yetkisi olmadığı halde oraya ruhsat veriyor. Tabi ben geldim, orası Orman’dan kiralanmış. Mesire alanı olarak, piknik alanı olarak orasını aç. Ama orada alkol satışı yapılacak. Gazino yapacaksın, usulsüz ruhsat çıkartacaksın, kavga olacak burada, gürültü olacak ondan sonra Kaynaşlı’nın adı kötüye çıkacak. Ben geldim, bütün ruhsatları iptal ettim.”

“Kadına, paraya ve makama düşkün olanlar bu göreve gelmemeli”

Programda MHP’den ihraç edilme sürecini de anlatan Şahin, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Şimdi Ben AK Parti ilçe başkanıyken de hep şunu söyledim; teşkilatlar çok sıkı denetlenmeli dedim, belediye başkanları denetlenmeli dedim. Çok affedersiniz, paraya, kadına, makama düşkün olanlar, bu göreve getirilmemeli. Geldiği zaman partisini de rezil eder, kendisini de rezil eder, çevresini de rezil eder, bulunduğu ili de rezil eder. Sonuçta az öncede söyledim, o makamlar ateşten gömlek. Etrafınız sarılıyor, bütün imkanlar ortaya seriliyor, biraz nefsinize yenik düşerseniz, biraz şeytana uyarsanız, rezil olup çıkarsınız. Bizim davamız, İslam davası. MHP’nin davası İslam davası olsaydı, Birol Şahin’i Allah’ın ayetini paylaştığı için ihraç etmezdi. Kimseden çekinmiyorum. Bunu açık ve net konuşuyorum. Ben Allah’tan başka kimseden korkmam.

Benim yapmış olduğum paylaşıma, Devlet Bahçeli ‘terbiyesizce bir paylaşım’ dedi, Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz, ‘çirkin bir paylaşım’ dedi, İlhami Capoğlu MHP İl Başkanı, ‘bizim partimizde artık yeri yok’ dedi. Ya kardeşim, başarılı bir Belediye Başkanı, yüzde 55 oy almış, yolsuzluk yapmamış, hırsızlık yapmamış, ahlaksızlık yapmamış, sırf Allahuteala’nın bir ayetini paylaştı diye partiden ihraç ediyorsun ve ondan sonra tavır alıyorsun bize.”

HABER: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr