Kaynaşlı Belediyesi’nden yeni tip koronavirüs (COVİD 19) salgını döneminde ekonomik açıdan zor günler yaşayan esnafa destek geldi.

Salgın hastalığının etkisini göstermeye başladığı ilk günlerden itibaren vatandaşın ve esnafın yanında yer almaya çabalayan Kaynaşlı Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belediyenin kiracısı olan ancak iş yerini kapatmak zorunda kalan esnaftan kira almayacaklarını ve Denetimli Halk Otobüsleri’nin belediyeye ödedikleri ücrete de sokağa çıkma kısıtlamaları bitene kadar yüzde 50 indirim yapılacağını duyurmuştu.

Bu kararı kamuoyunda takdir toplayan Başkan Birol Şahin, salgının en çok etkilediği kesimlerin başında gelen kahveci esnafına da duyarsız kalmadı.

1.500 TL GIDA YARDIMI

Aylardır ekonomik dar boğazda olan kahveci esnafına destek mesajı veren Şahin, “Pandemi kapsamında işyerlerini kapatmak durumunda kalan her kahveci esnafımıza Kaynaşlı Belediyesi olarak 1500 TL  gıda yardımında bulunacağız” açıklaması yaptı.

17 KASIM’DA TEKRAR KAPATILMIŞLARDI

Kahvehane ve kıraathaneler mart ayından 1 Haziran’a kadar kapalı kalmış sonrasında ise oyun oynatılmasının yasak olması ve müşterilerin az olması nedeniyle bir türlü belini doğrultamamıştı. Geçtiğimiz 17 Kasım tarihinde ise alınan yeni koronavirüs tedbir kararları kapsamında ikinci bir kadar faaliyetlerine yeniden ara verilmişti. Şahin başkanlığındaki Kaynaşlı Belediyesi’nin bu hamlesi Kaynaşlılı kahveci esnafına can suyu olacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN