Tüm dünyada büyük bir kabusa dönen Yeni Tip Koronavirüs (Covid – 19) salgınında, vaka ve ölü sayısı her geçen dakika artmaya devam ediyor. Salgına karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi, Düzce’de de büyük bir savaş veriliyor. Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi başta olmak üzere ilçe kaymakamlıkları ve Belediyeler, salgına karşı tedbirlerini en üst seviyelere kadar çıkartmış durumda.

Salgının ilk Türkiye’de görülmesinin ardından, tedbirlerini arttıran Kaynaşlı Belediyesi de yaptığı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İlçe merkezinde halkı toplu bulunduğu alanlar başta olmak üzere, çocuk oyun alanları, okullar, camiler, toplu taşıma araçları, ticari taksiler, otobüs durakları, cadde ve sokaklar da dezenfekte çalışmaları yapan Kaynaşlı Belediyesi, aynı zaman da evlerinden dışarıya çıkamayan 65 yaş ve üstü yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kaynaşlı Belediyesi bunun yanında da toplu yaşam alanları olan TOKİ Konutları ve Kalıcı Konutlar da dezenfekte çalışması yaptı. Belediye Başkanı Birol Şahin’in talimatı ile yapılan çalışmalarda, binaların girişleri ve merdiven korkulukları başta olmak üzere tüm dairelerin kapı ve kapı kolları ile insan elinin değdiği tüm alanlar dezenfekte edildi. Bu çalışma Kaynaşlı halkını memnun ederken, Belediye yetkilileri yapılan çalışmaların artarak devam edeceği bildirildi.