Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talebinde bulunan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in talebine geri dönüş beklediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilçedeki bazı proje ve yatırımlar için görüşmek istediğini kaydeden Şahin, Öncü Haber mikrofonuna yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızla çok eskiye dayanan bir yol arkadaşlığımız var. Aynı partide görev yaptık. Hem Refah Partisi’nde hem Fazilet Partisi’nde, AK Partide ilçe başkanlığı yaptım. Kaynaşlı ilçesine de birçok kez gelmişti. Kendisini yakından tanıyoruz. Birçok kez de bir araya geldik, muhabbetlerimiz, sohbetlerimiz oldu. Hem İstanbul İl Başkanlığında hem, büyükşehir belediye başkanlığında, hem AK Parti Genel Başkanlığında, başbakanlığında, cumhurbaşkanlığında birçok kez bir araya geldik. Tabii Cumhurbaşkanımızla uzun zamandır yakın olarak bir araya gelemedik. Cumhurbaşkanımız çok yoğun bir şekilde çalışıyor, isteyen herkese randevu veremeyebilir. Bizi tanıyor, biliyor, Kaynaşlı’yı da biliyor. Ben Kaynaşlı’ya yapacağımız projelerle alakalı hem kendisinin görüşlerine başvurmak, desteklerini almak istiyorum hem de bazı siyasi konularda katkı sağlamak adına bazı fikirlerimizi kendisine takdim etmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığımıza biz randevumuzu ilettik. Gündeme aldılar, ne ile ilgili olduğunu da belirttik. Şu anda Cumhurbaşkanımızdan bir geri dönüş bekliyoruz, ne zaman olur onu bilemiyoruz tabii.” diye konuştu.

“O dönemde yapmış olduğumuz eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu gördük”

AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı iken parti içi yaptığı sert eleştiriler yüzünden ihraç edildiğini anımsatarak, o dönemde yaptığı eleştirilerin ne kadar doğru olduğunun bugün görüldüğünü savunan Şahin, konuşmasının devamında, şu ifadelere yer verdi:  

“Biz AK Parti’de üç dönem ilçe başkanlığı yaptık. Çok da başarılı ilçe başkanlığı dönemimiz oldu. Bizden kaynaklanmayan bazı sebeplerden dolayı, her partide şu anda da olduğu gibi, yanlışsa yanlış, doğruysa doğru, bizim o zamanlar yapmış olduğumuz eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu gördük. Ben şu an Kaynaşlı belediye başkanıyım, bağımsız belediye başkanıyım. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar, çalışmalar yapıyoruz ve başarılı olmaya çalışıyoruz, halk da bunu takdir ediyor. Kaynaşlı’ya genel anlamda baktığınızda yüzde 81 oranında memnuniyet oranı var. Halkımız bizden memnun, yüzde 21’lik oranda da muhalefet var. Doğaldır, biz buna hiç bir şey söyleyemiyoruz ve eleştirilere açığız.”

“Şu anda hiçbir parti ile görüşmüyoruz, yolumuza bağımsız devam ediyoruz”

AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara da yanıt veren Şahin, “Her parti başarılı belediye başkanını safında görmek ister. Tabii AK Parti için de geçerli, diğer partiler için de geçerli. Ben daha önce de söyledim, birçok partiden teklif aldık. Bizleri partilerinde görmek istiyorlar. Tabii AK Parti bizi kendisine çok daha yakın görüyor. Bizi daha önce tanıyor, biliyor. Ondan dolayı yakın görüyor. Bizim AK Parti’ye, onlardan teklif gelse bile, katılırsak ki, henüz net bir şey yok karar vermiş değiliz. Bizim onlara katkımız olur, artımız olur, eksimiz olmaz. Buna ben tek başıma karar vermem, böyle bir teklif geldiği zaman, resmi olarak AK Parti’den teklif geldiği zaman, buna karar vermek için bize oy veren bir kitle var, arkadaşlarımız var. Kaynaşlı adına, halkımız adına, belediyemiz adına fayda görüyorsak, orada olmamızda fayda varsa ona göre biz karar vermiş oluruz. Şu anda resmi olarak hiçbir partiyle bir görüşmemiz yok. Yolumuza bağımsız olarak devam ediyoruz ama zaman ne gösterir, nasıl bir karar veririz? Şuan her hangi bir şey yok, erken diyebiliriz. Bazı şeyleri zaman gösterecek, inşallah hakkımızda hayırlısı olur.” açıklamalarında bulundu.