Pandemi döneminde vatandaşın ve esnafın yanında olan icraatleriyle dikkat çeken ve toplumun büyük bir kesiminin takdirini kazanan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, bir yandan da ilçedeki rutin çalışmalara devam ediyor.

Başkanlık Koltuğunda geride kalan 22 ayın ardından 2021 yılı için de yapılacak çalışmalar anlamında alt yapıdan üst yapıya, turizmden istihdama, spordan eğitime kadar pek çok alanda belediyeye proje hedefleri koyan Şahin yıl içinde yürütülecek çalışmaları Öncü Haber’e anlattı.

2020 yılında rutin çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin, “Asfalt, kilit parke ve çocuk parke çalışmalarına devam ettik. Otobüs durakları yapımı konusunda, alt yapı ve suda önemli çalışmalar yaptık” dedi.

“SUYUMUZ KAYNAŞLI’NIN İKİ KATINA YETER”

Özellikle son dönemde yaşanan kuraklığa atıfta bulunan Şahin, Kaynaşlı Belediyesi’nin suyla ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadığını söyleyerek,  “Şu anda da yaşamıyoruz. Yaşanan kuraklığa rağmen suyumuz fazla fazla yetiyor. Biz bunu tabii yeterli görmüyoruz yeni kaynakları çalışıyoruz.  Şu anki suyumuz belki Kaynaşlı’nın iki katı daha nüfusa yeter ama biz yine tedbir anlamında çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR BAŞKAN SU PROBLEMİNİ ÇÖZEMİYORSA O KOLTUKTA OTURMASIN”

Suyun olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Şahin, “Bir belediye başkanı su problemini çözemiyorsa o makamda oturmasın. Zaten bir belediye başkanının ilk el atacağı işin su olması lazım çünkü su olmazsa hayat olmaz” dedi.

“BORCUNDAN DOLAYI KİMSENİN SUYUNU KESMEDİK”

Göreve geldiği andan itibaren borcundan dolayı kimsenin suyunu kesmediklerini belirten Şahin, “Hiç kimseye de bir yaptırım uygulamadık. Ama biliyorsunuz şimdi torba yasa çıktı. Güzel kolaylıklar getiriyor. Sizin vasıtanızla belediyemize borcu olan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bunu vatandaşımız değerlendirsin. Süre 31 Ocak’a kadar uzatıldı. Dediğimiz gibi kimsenin suyunu kesmedik ama vatandaşımız da belediyeye olan borcunu öderse memnun oluruz. Sonuçta o para onlara geri dönecek tekrar” diyerek borçlu vatandaşlara yapılandırma fırsatını değerlendirme çağrısı yaptı.

2021 yılında asfalt çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Şahin, “Kilit parke, çocuk parkları çalışmalarımız devam edecek. Su hatlarını yenileme çalışmalarımızı yürüteceğiz ve yeni su depoları ilave edeceğiz” diyerek su için sıkıntı olmamasına rağmen tüm önlemleri alacaklarını duyurdu.

“KAYNAŞLI 2021’DE SPORDA BÜYÜK ATILIM YAPACAK”

Sporla ilgili yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Şahin, “Yine bunun yanında spor alanındaki çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz yıl sporla ilgili güzel çalışmalar yaptık. Yine bir aksilik olmazsa 5 Şubat 2021’de de Dünya Kick-boks Şampiyonası Kaynaşlı’da yapılacak. Bizim kick boks karate çalışmalarının devam ettiği bir spor salonumuz var. Futbol okulumuz devam ediyor. Kaynaşlı sporda 2021’de büyük atılım yapacak” diyerek spor alanına ayrı bir önem verdiğini belirtti.

“TOKİ BİTMEK ÜZERE, YENİ İŞ MERKEZİ GELİYOR”

Çevre düzenlemelerine bu yılda aralıksız deva edeceklerini belirten Şahin, “Bütün mezarlıklarımızda, camilerde ve okul bahçelerinde düzenlemelerimize devam edeceğiz. Kaynaşlı’yı güzel yaşanabilir ve modern bir kent haline getirmek için süratle çalışacağız. TOKİ ile ilgili güzel bir çalışma başlatmıştık. Şu anda binalar bitmek üzere. Bazı eksiklikler var ve müteahhit firma tamamlamaya çalışıyor. Sonrasında konutlar hak sahiplerine teslim edilecek. Yine bir proje hazırladık. İş merkezi yapıyoruz. Belediyemize ait bir arsa üzerinde. 4 katlı altı dükkan ve üstleri ofis şeklinde bir binanın proje çalışması şu anda bitti. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde inşaat için ihaleye çıkmış olacağız” dedi.

“KAPALI PAZARYERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Şahin seçim vaatlerinden olan kapalı pazaryeri için ayrı bir parantez açarak, “Yine pazaryeri Kaynaşlı’nın olmazsa olmazlarından. Kapalı modern pazaryeri üzerinde çalışıyoruz. Birkaç yer belirledik. İnşallah bu yıl içerisinde bununla ilgili de güzel bir çalışmamız olacak” dedi.

“KAYNAŞLI’YA FAKÜLTE KAZANDIRACAĞIZ”

Kaynaşlı’ya Düzce Üniversitesi’nden bir fakülte yerleşkesi oluşturmak adına çalışmalarının artarak devam edeceğini belirten Şahin, “65 dönüm arazimiz var. Bir proje hazırlandı okulla alakalı. Rektörümüz ve yardımcısıyla görüştük. İlgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz. Buradaki sıkıntı fiziki olarak binanın yapılması. Bununla alakalı da birkaç iş adamıyla görüşme halindeyiz. İnşallah olumlu gibi gidiyor. Okulun yapımını biri üstlenirse rektör hanımla da görüştük inşallah bir fakülte getirmek istiyoruz Kaynaşlı’ya. Bunu bu yıl daha da hızlandıracağız. Bu yıl büyük projelere daha fazla zaman ayıracağız. Mesaimizi büyük projelerle geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“DERE ISLAHI İÇİN 20 MİLYON TL EK YATIRIM YOLDA”

DSİ ve Kaynaşlı Belediyesi iş birliğiyle geçen yıl başlanan dere ıslah çalışmalarına da değinen Başkan Şahin, “Şu anda Kaynaşlı’da dere ıslah çalışmaları devam ediyor. Asar Deresi üzerinde çok güzel bir çalışma yapılıyor. Belediyemiz de buraya büyük destek veriyor. Menfez ve köprüler yapılmaya devam ediliyor. Yine bu yıl içerisinde ilave olarak 20 milyon liralık bir yatırımın yapılmasıyla alakası milletvekillerimiz Ayşe Keşir ve Fahri Çakır ile görüştük. DSİ bölge müdürümüzle görüştük. İnşallah önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcımızla da bir randevu alıp görüşeceğiz. İnşallah Kaynaşlı’da dere problemlerinin çözülmesi adına da 2021 güzel bir yıl olacak.” dedi.

“D-100 ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK”

 D-100 üzerinde yeni bir görünüme kavuşması için çalışmalara devam edileceğini belirten Şahin, “D-100 üzerindeki kavşaklarda düzenleme ve peyzaj çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Yine bu çalışmaları bu yıl içerisinde bitireceğiz. Birkaç ay içerisinde tamamlanmış olacak ve D-100 de çok güzel bir görünüme kavuşacak. Yine yan yolların asfaltlanmasının bir kısmını geçen sene tamamladık. Bu yıl komple bütün yan yolar asfaltlanmış olacak” dedi

“İLÇEYE MODERN SANAYİ SİTESİ KAZANDIRACAĞIZ”

Kaynaşlı’daki sanayi sitesinin yenilenmesine de değinen Şahin, “atıl durumda olan bir sanayi sitesi var. Bununla alakalı da biz bir çalışma içerisine girdik. İnşallah bu sene mesafe kat etmek istiyoruz. Modern bir sanayi sitesini de Kaynaşlı’ya kazandıracağız. Yine Kaynaşlı’ya birkaç fabrika kazandırma konusunda yardımcı olmuştuk. Yine Kaynaşlı’ya yeni iş alanları ve yeni fabrikalar kazandırmak için de bir çalışma içerisine gireceğiz” dedi.

TURİZM ATAĞI GELİYOR

Kaynaşlı’nın turizm potansiyeline yönelik de atağa geçmeyi planlayan Başkan Şahin, “Bölgemizi ve ilçemizi de profesyonel anlamda tanıtmak adına da bir tanıtım videosu hazırlayacağız. Turizm alanında çalışacağız çünkü Kaynaşlı’nın çok meşhur yaylaları, göletleri, ormanları var. Mesire alanlarıyla ilgili projeler yapıyoruz. Gırgın Çayırı mesire alanımız var. İyileştirmeler yapacağız.”

“HAVA KİRLİLİĞİ DÜZCE İÇİN KÖTÜ REKLAM”

Düzce’de hava kirliliği olması Düzce’ye kötü reklam olduğunu söyleyen Şahin,  “Düzce’ye gelecek olan turistleri ve yatırımları engelliyor. Düzce her ne kadar bir sanayi bölgesi gibi gözükse de aslında bir turizm bölgesi. Bu açıdan Düzcemiz birçok yerden çok daha önde ama tanıtımı iyi yapılamamış, birçok eksikler ve yanlışlar var.

“BELEDİYENİN ÇÖZÜM ÜRETMESİ LAZIM”

Hava kirliliği ile alakalı bütün problemler ve sıkıntılar belediyeyi ilgilendiriyor. Sonuçta vatandaş bir sıkıntı olduğunda direkt belediyeyi muhatap alıyor. Diğer kurumlar çok fazla muhatap alınmıyor tabi bütün kurumlar beraber ortak çalışması lazım ama. Hava kirliliği bugünkü bir sorun değil. Geçmişten gelen de böyle sıkıntılar yaşanıyordu zaman zaman. Çünkü Düzce biraz da basık bir yer. Şikayet etmenin bir anlamı yok bununla ilgili çözüm üretmek lazım. Burada ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Hava ve su olmazsa olmaz. Kirli hava da hasta oluruz Allah korusun birçok ölümlere neden olabilir” dedi

Sanayi kuruluşlarında tüm tedbirlerini alınması gerektiğini vurgulayan şahin, “Tamam fabrikalar ve sanayi olacak ama tedbiri de almak lazım. Bunlara filtreler mi takılacak, bunu önlemek adına ne yapılması gerekiyorsa teknik bir konu bütün planlamayı belediye yapmalı. Üzerine düşeni yaparak kurumları harekete geçirmeli. Sürekli bu konuyla ilgili acil toplantılar yapılarak işin üzerine gidilmeli. Zaten suyla ilgili de Düzce’de birçok sıkıntılar da yaşandı. Biz Kaynaşlı’da böyle bir sorun yaşamadık.

“KAYNAŞLI DA HAVA KİRLİLİĞİ YOK, BURASI PIRIL PIRIL”

Hava kirliliği anlamında Kaynaşlı tertemiz, pırıl pırıl. Biz o konuda çok iyiyiz. Temiz hava konusunda zirvedeyiz. Hata birçokları da Kaynaşlı’nın havasına bayılıyor. Bizde sis olmaz, hava kirliliği oluşmaz. Her gün tertemiz pırıl pırıl bir havamız var. Kaynaşlı’nın havası da güzel, suyu da güzel. Gönül arzu eder ki Düzce de bir sıkıntı yaşamasın. orası bizim vilayetimiz, oradakiler bizim kardeşimiz, arkadaşımız, insanımız. İstiyoruz ki Düzce’de de su sıkıntısı olasın, hava kirliliği oluşmasın. Bu konuda gereken yapılacaktır ki şu anda bir acil önlemler herhalde alınıyor” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN