Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle geçtiğimiz günlerde resmen MHP’den ihraç edilen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Öncü Haber’in sorularını yanıtladı.

2011 yılında kurucuları arasında olduğu ve yıllarca Kaynaşlı ilçe başkanlığı yaptığı AK Parti ile yollarının ayrılmasından sonra oy potansiyeli yüksek bir isim olarak 2014 Yerel Seçimleri'nde Saadet Partisi'nin Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Birol Şahin, 2015 Genel Seçimleri'nde ise Bağımsız Düzce Milletvekili adayı olmuştu. Son olarak 31 Mart Yerel Seçimleri’nde ‘Bizimle ol’ diyen MHP’den seçime girerek, Kaynaşlı Belediye Başkanı seçilen Şahin, Kadın Voleybol Milli Takımı hakkında yaptığı paylaşım nedeniyle kendisini ihraç eden MHP’den sonra birçok partiden teklif aldı. Kendi saflarına geçmesini isteyenler arasında en başı ise AK Partililer çekti. Yıllarca Şahin ile omuz omuza siyaset yapan partinin emektarları, ‘Yuvana, AK Parti’ye dön’ dese de Başkan Şahin’in tavrı net.

“Allah’ın ayetini paylaştığım için partimden ihraç edilmem benim için onurdur”

MHP ile ilişiğinin kesilmesi ve gelen teklifler konusunda Öncü Haber ekibine konuşan Şahin, “Allah’ın ayetini paylaştığım için partimden ihraç edilmem benim için onurdur.” dedi ve şöyle devam etti:

“Tabii bu MHP’nin verdiği kendi karardır. MHP’nin vermiş olduğu bu karar ile kendi tabanı rahatsız olmuştur. Beni arayan partili arkadaşlarım, rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Halkımızın içi rahat olsun. Ben Bağımsız bir Belediye Başkanı olarak 7 / 24 görevimin başındayım.” dedi.

Bazı partiler teklif götürdü

Bazı partilerin kendisine teklif götürdüğünü söyleyen Şahin, bunlar arasında eski yuvası AK Parti olduğunu da belirtti.

Şahin, “Şu anda bağımsız Belediye Başkanı olarak görevimin başındayım. Diğer partilerden teklif aldım. Ama hiçbir partiye geçmeyi şu anda düşünmüyorum. AK Parti tarafından da teklif geldi. Bu teklif resmi olmayan kaynaklardan geldi. Eski arkadaşlarım da bana AK Parti’ye geçmem konusunda teklif götürüyorlar. Beni AK Parti’de görmek istiyorlar. Ama hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

“Koronavirüsü ile mücadele için belediyede kriz merkezi oluşturduk”

Koronavirüsü ile ilgili mücadele çalışmalarından da bahseden Şahin, şunları kaydetti: “Koronavirüsünün Türkiye’de ilk görüşmesinin ardından, ilçemizde yayılmasını önlemek için bir dizi tedbirler aldık. Bu tedbirler kapsamında, tüm okul ve camilerimizde dezenfekte çalışmaları yaptık. Tüm sokak ve caddelerimiz, hemen hemen her gün temizliyoruz. Bunun dışında çocuk oyun alanlarını dezenfekte ediyoruz. Risk altında ki 65 yaş ve üstünün dışarıya çıkmamaları için her türlü ihtiyaçlarını kapılarına kadar Kaynaşlı Belediyesi olarak karşılıyoruz. Bunun dışında yine dar gelirli vatandaşlarımızın da tüm ihtiyaçlarını, Kaynaşlı Belediyesi olarak karşılıyoruz. Yine Koronavirüsü musibetiyle mücadele için yeni bir karar aldık. Belediyemize ait işyerlerinden, yani belediyenin kiracılarından, işyerlerini açana kadar kira talep etmeyeceğiz. Biz bu salgın karşısında üzerimize düşeni yapıyoruz. Özellikle 65 yaş ve üstü yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını kapılarına kadar getirmemiz ilçemizde büyük bir takdir topladı. Bu nedenle ilçemizde yaşlılarımız kurallara uyuyor.”