Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, AK Parti’den teklif aldığını ilk kez Öncü Haber’e açıkladı. “Bağımsız olarak yolumuza devam ediyoruz.” diyen Şahin, “Resmi olarak bazı partilerden teklif aldık.

Tabii AK Parti’de de birçok arkadaşımız bizi partide görmek istiyor. Ama tabii resmi anlamda parti ile ilişki olmadı. Şuan bu şekilde devam ediyoruz, böyle bir düşüncemiz yok. Bağımsız olarak yolumuza devam ediyoruz. İleride zaman ne gösterir onu bilemiyorum. Karar vereceğimiz zamanda kendi başımıza karar veremeyiz. Bize oy veren bizi destekleyen bir kesim var. Halkımızla konuşmamız danışmamız lazım. Arkadaşlarımızla istişare etmemiz lazım.” diye konuştu.  

“Hizmetlerde aksama yok”

Bağımsız belediye başkanı olmasına rağmen, ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bakanlıklardan destek aldığını ifade eden Şahin, “Şu anda hizmetlerimizde bir aksama yok, devam ediyor. Bir problem sıkıntı yaşamıyoruz. Dediğim gibi zaman ne gösterir bilemeyiz. Şuanda kesin bir şey söyleyemiyorum. Ama şuanda partiler üstü bir belediye başkanıyız. Partili bir başkan olmadığımız için birçok partili arkadaşımızla görüşüyoruz, muhabbet ediyoruz. Tabii ki bağımsız olmanın da birçok avantajı var. Partili olmadığınızdan dolayı size farklı bakmıyorlar. Çok radikal partiler bile siz bağımsız olduğunuz için daha sempatik bakan kesimler var. Zaten bizim de derdimiz iyi niyeti şekilde halkımıza hizmet etmek, yardımcı olmak, onların dertlerini dinlemek çözüme kavuşturmak. Bu anlamda gerekeni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Hükümetten herhangi bir kısıtlama yok”

Yürütülen hizmetlerle ilgili gerekli ödenekleri aldıklarını ifade eden Başkan Şahin, “Hükümet anlamında herhangi bir kısıtlama yok. Hizmetlerimizde bir engelleme yok. Şu anda güzel gidiyor. Bizi orada görmek isteyen üst düzey yetkili isimler var. Yani biliyorsun biz daha önce Ak Parti’de ilçe başkanlığı yaptığımız için de bir çok arkadaşımız görmeyi istiyor. Tabii ben onlara teşekkür ettim sonuçta bizi orada görmek istiyorlar. Bize teşekkür etmek düşer. Ama dediğim gibi şuanki süreç içerisinde böyle bir düşüncem yok ama ilerde ne olur bilemiyoruz, bugüne göre konuşuyoruz. Hakkımızda hayırlı ne ise o olsun. Allah hakkımızda ne hayırlıysa onu nasip etsin diye dua ediyorum.” ifadelerini kullandı.