Yıllardır Kaynaşlı’nın Karaçalı mahallesinde faaliyet gösteren Sanayi Sitesi, ekonomik ömrünü doldurdu. Sanayi sitesindeki yapıların harabeye dönmesi üzerine harekete geçen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, İstanbul’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ İstanbul Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı’nın yolunu tuttu.

Burada hazırladıkları projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Bedri Sinan Gül’e projeyi sunan Başkan Şahin, projenin onayını almasının ardından, sürecin hızlanması için çalışmalara başladı. 

Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirine değerlendirmelerde bulunan Şahin, “Sizin de bildiğiniz gibi, uzun yıllar Karaçalı Mahallemizde faaliyet gösteren sanayi sitesindeki binalar harap bir şekildeydi. Biz bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için, yeni bir proje hazırladık. Bu projede, eski binalar yıkılarak, yerine içerisinde tüm sosyal alanların yer aldığı modern bir sanayi sitesi projesi hazırladık. Bu projemizin maliyeti baya bir yüksek olacak. Ama Kaynaşlı’mıza daha modern bir sanayi sitesi kuracağız. Bu konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Bedri Sinan Gül’e projemizi sunduk ve onayımızı aldık. Dönüşüm için ise TOKİ ile görüşmelere başladık. Tabii burada, hak sahipleri var, belediyemizin yerleri de var burada. Biz kimseyi mağdur etmemek için hak sahipleri ile görüşeceğiz” dedi.

HABER: Savaş ARI