Özellikle bir konunun altını çizmeden bu konuya girmek istemiyorum. O da şu; biliyorsunuz Şıralık bölgesinde spor tahsisli alanın imar tahsisli alana dönme noktasında belediyedeki Şehir Planlamacısı İmar Komisyonu Başkanı Ergin Çelikağ ile ilgili bir süreçten bahsettik.

Bu süreçte de Sayın Çelikağ’nın toplumdaki algısı, kabul gördüğü nokta ne? Düzgün bir insan dürüst ve menfaat karşılığı bir karar almayacak bir insan. Buraya kadar tamam. Peki burada neden bahsetmiştik? Spor tahsisli alandan, imar tahsisli alana dönünce burada büyük bir rant çıkar. Bunun sorularını, cevabını, yetkilinin kim olduğunu Çelikağ’dan sorduk ve bir açıklama bekledik ve şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Yapıldığı zaman da bu konudaki müsebbip kimse ortaya çıkar. Burada önemli olan şu Faruk Özlü demişti ya, “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” konuyu takip edemeyip te Belediye Başkanlığı Yardımcılığından istifa eden Serkan Yılmaz yine konuyu Özlü’ye söyledikten sonra Faruk Özlü direk bu konunun durdurulması noktasında talimatta verip te etik olmayan, kabul görmeyen haliyle bunu durdurmuş oldu.

Şimdi ben dedim ya Muzaffer Komit, bu çarşı grubundaki Muzaffer Komit’in bir arsasından bahsedeceğiz demiştik. Öyle enteresan bir şey ki 2001-2013 yılları arasında imar yolu olarak planlanmış. Bir yol sağdan geliyor, bir yol soldan geliyor tam arada Muzaffer Komit’in bir arsası var. İmar kapsamına alınmış. 2013 yılına kadar da imar yolu olarak devam etmiş. Ancak ne işgüzarlık yapılmış veya planlımı yapılmış 15-20 sene burası hiçbir şey yapılmamış. Kamulaştırma kararı alınmış uygulanmamış. Bu süre için de uygulanmadığı için de bu karar üzerinden düşmüş. İşin enteresanı şu; 20 sene bu nasıl saklanılmış. Arkadaş nasıl görmediniz? İmardaki arkadaş görmemiş. Geçtiğimiz günlerde belki de oluşturulan bu yasal boşluk, herkesin yolu geçmiş bu yerin her iki cephesinde bu yol durmuş. Mazeret ne? İtfaiye yolu. Peki yerini yola verenlerin hakkı ne olacak? Bu insanların hukuku ne olacak? Burada maalesef çok farklı bir iş var. 20 yıl kim bekletti nasıl bekletti bu soruların cevabı yok. Bu karar yakında belediye meclisinden geçiyor, onaylanıyor. Peki burada kazanan kim? Komit. Kaybedenler kim? O istikamette o caddede olanların verdikleri yer. Kaybeden onlar.

Çay mahallesi 244 ada 10 parsel yol. Peki buna nasıl müsemma göstermişler. Buna benzer meseleler de Düzce’nin bir şansı var. Düzce’nin şansıda Faruk Özlü. Kendisi gelebileceği en üst noktaya gelmiş. Bir daha belediye başkanı seçilmek ya da seçilmemek gibi bir derdi de yok. Necmi Çoban’ın orada uygulanan bu halle bu hal arasında tarihsel bir bağ var.  Enteresan olan şu bu yolun imara açılması süreci içerisinde Ergin Çelikağ var. Bir hukukları da var. Ergin bey’ in doğru söylediğine inanılıyor ve bu pek sorgulanmıyor.  Bu doğruyu menfaat karşılığı söylediğini kimse iddaa edemiyor. Bunun arkasında farklı düşünceler mi var? Farklı hesaplar mı var? Bu memlekette Muzaffer Komit’e uygulanan Necmi Çobanoğlu’na uygulanan ve gösterilen bu müsamaha, bu kolaylık her insana uygulanıyor mu? Oraya bakmak lazım. Adalet ve hakikat kime ne kadar uygulanıyor. Buna bakmak lazım.

Son dönemde milyonlarca liralık rantı hiçbir menfaati olmadan sağlayan insanların açıklamalarını burada bekliyoruz. Özellikle isterlerse Sayın Ergin Çelikağ burada programa katılabilir. İsterlerse bir basın açıklaması yapabilir. İsterlerse bizimle bir röportaj yaparak yaptığımız yanlış, eksik bir şey varsa, bilmediğimiz bir şey varsa o zaman bunun açıklamasını kamuoyuna yapabilir.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN