Ramazanı Şerif’in yarısını geçtik. Bu ayda manevi muhabbetle bir himmet beklerken siyaset de çok hareketlendi. AK Parti’de MKYK üyeleri ve genel başkan yardımcıları gece gündüz sahadalar. İftardalar, sahurdalar… Milliyetçi Hareket Partisi iftarlarla hareket halinde. Cumhuriyet Halk Partisi keza muhtar ziyaretleri vb. etkinliklerle öyle. İYİ Parti zaten hiç durmuyor. Hepsine bakıyoruz. Sanki seçimden önce bir Ramazan yaşıyoruz. Böyle bir hal var.

Dün akşam Gölyaka’daydık. Belediye Başkanı Yakup Demircan, hakikaten Gölyaka’ya yakışan kendi vizyonuna yakışan mükemmel bir kapalı pazaryeri yapmış. 3 bin kişilik bir iftar yemeğinde buluştuk. Pamuk şekerler, trenler derken oradaki muhabbette insanlar Gölyaka, Gölyaka olalı böyle bir iftar görmedi dedi. Yakup Demircan’ı tebrik ediyoruz. O kadar insanı oraya o güzel etkinlikte toplamış. Zaten anketlerde ve kamuoyu yoklamalarında da kazandığı halin birkaç tık üstünde Gölyaka’ya hizmet ediyor. Bu gecede milletvekillerimiz de vardı. Sayın Fahri Çakır, Ayşe Keşir’de iftardaydı ve hitap ettiler. Sayın Ümit Yılmaz da telefonla katılarak tebrik etti, katılanlara selamlarını iletti.

Her parti seçime yaklaşırken bir antrenman gibi çalışma halindeler. Yardımlar ve koliler dağıtılıyor. Bunu aleni yapan var gizli yapan var. Yemeklere gidiliyor. O sofralardan fotoğraf veren var, vermeyen var. Ama güzel bir Ramazan da güzle bir siyasi çalışma var. Bu bütün partilerde aynı. Herkes genel merkezinde demek ki seçim öngörüsüyle bir talimat almış. Bu işlerin netleşmesi için haziran ve temmuz aylarını bekliyoruz.

Düzce Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde bir değişim oldu. Belediye başkan yardımcılıklarında, birim müdürlüklerinde ve şirket yönetimlerinde yeni görevlendirmeler yapılmıştı. Enteresan olan ve dikkat çeken yer Kültür Müdürlüğü. Burçin Sarıcan, benim de Akçakoca’dan hemşehrim. 2 tane üniversite bitirmiş çok zeki bir arkadaş. Kültür Müdürü olduktan sonra müdürlük küllerinden doğan bir ateş gibi bir heyecan başladı. Düzce de kültür ve sanat noktasında mükemmel adımlar atılmaya başlandı.

Tiyatro ve sinema etkinlikleri devam ediyor. Yapılan çalışmalar içinde Devlet Tiyatroları sahnesinin Düzce’ye getirme konusunda çalışmalar bitmiş, bu günlerde açıklanır. Konuralp, Bahçeşehir ve Melensu Park’ta açık hava sinemaları açılacak. İnsanlar filme doyacak. Çok güzle bir hava oluşacak.

Konuralp’teki 3 bin yıllık antik kentteki kazı çalışmaları da kültür müdürünün değişmesinin ardından ayrı bir ivme kazandı. Eserler daha hızlı ortaya çıkmaya başladı. Orada yaklaşık 10 bin kişinin kültür ve sanat etkinliklerine dâhil olabileceği bir ortam hazırlanıyor. 23 Nisan’da Düzce Belediyesi Türk halk müziğinin sevilen sesi Nazlı Öksüz’ü, Bahçeşehir etkinlik alanındaki konserde Düzceliler’le buluşturacak.

Dolu dolu siyaset çalışması ve dolu dolu kültür atraksiyonu var. Bu adımlar insanların mübarek Ramazan ayında daha kuvvetli muhabbetler kurmaları noktasında fevkaladenin fevkinde çalışmalar… Tabiri caizse özlenen Ramazanları, çağımıza teknolojiyle ayak uyduran haliyle bu sene Düzce Belediyesi mükemmel organizasyonlarıyla yaşatıyor. İş bilenendir, kılıç kuşanın… Burada Kültür Müdürlüğü’ne atanan Burçin Sarıcan ve ona verilen iradeyle beraber yapılan kan değişiminin büyük bir etkisi var. Onu da tebrik ediyoruz.

Mutlaka eksik vardır. İş yapıp hareket eden adamda eksik ve hata vardır. İş yapmayan adamda ise hata olmaz. İş yapmayan, hizmet üretmeyen adamı da biz güzle zannederiz. İş yapsa hata yapar. Hatasıyla sevabıyla… Niyetteki halis duyguya bakmak lazım. Hayat niyetle nasip arasında yaşanır. Niyetinde ne varsa nasibinde o olurmuş. Niyetinde hayır olanın, hizmet olanın akıbetinde de o olur.

Bern neden Burçin Sarıcan’a övgülerde bulunuyorum? Bakınız 2-3 kez haberlerini yaptık. Bir okul bir organizasyona gitmek için bir araç istediğinde müdürlük araç vermemişti. Bunlar tansiyon ve tantana olmuştu. Bu gün geldiğimiz noktada çok kapsamlı çalışmalar var.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı açıklamayla AK Parti Genel Merkez Kadın kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’i, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kazandırılan kalp merkezi ve Muncurlu’daki kadın doğum ve çocuk hastanesi için gösterdiği çabayı tebrik etti. ‘Diğer vekilleri de göreve davet ediyorum’ dedi. Ancak ben şunu çok iyi biliyorum özellikle Fahri çakır ve kısmen Ümit Yılmaz ile il başkanlarının bu hamurda çok emeği var. Ayşe Hanım’a bu işi açıklamak nasip oldu. Fahri Bey’in birebir mücadelesini, İl Başkanı Mustafa Keskin ve yardımcısı Ersin Gökçe’nin de bu konuyla ilgili bir çabasının olduğunu biliyoruz. Bu işin mutfağında bu insanlar var. Er’in bu adımı çok güzel bir yaklaşım oldu. Muhalefet yaparken iktidarın yapmış olduğu güzel hayırlı hizmeti tebrik etmek erdemliktir. Yunus Özay Er beyi de bu konuda tebrik ediyorum.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ