GENLERİNDE VAR

Türkiye’de ilk 3. Lig organizasyonu 1967 yılında başlar…Düzcespor’umuzun kuruluş yılı da 1967 dir…Kurulduğu yıl 3. Lig de yer almaya hak kazanan koca çınarımız 3.lig tarihinin ilk şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. 55 yıllık tarihinde ‘ Türkiye liglerinin köklü ve tecrübeli takımı ‘ ünvanını fazlasıyla hak eden takımımız uzun zaman sonra fabrika ayarlarına geri dönerek yeni bir şampiyonluk heyecanı yaşıyor…Kentimizin 1999 yılında yaşadığı büyük depremden sonra mahalli amatör kümeye kadar düşen ve şehir insanını çok üzen Düzcespor artık 2. Ligde mücadele verecek ve inşallah Tff 1. Lige de en kısa sürede adım atarak daha önce defalarca kapısından döndüğü süper lig hedefine de en kısa sürede ulaşacaktır.

 2.LİG VİZESİ OF’DA ALINDI

Yomraspor deplasmanında alınacak 3 puanın şampiyonluğu getireceğinin bilincinde olan bir Düzcespor’dan korkulurdu. Grubumuzun kendi sahasında en başarısız takımı olan Yomraspor’un inanmış bir Düzcespor önünde şansı yok denecek kadar azdı. 1968 yılında kurulan,tarihinde profesyonel lig şampiyonluğu olmayan,2015-2016 sezonundan itibaren 3. Ligde mücadele eden Yomraspor’un Düzcespor’la tek ortak yanı 2015 yılında BAL liginde şampiyon olup 3. Lige çıkmalarıydı. Ancak Yomraspor tarihi boyunca 3.ligin üzerini göremezken Düzcespor 20 sezon 2. Ligde mücadele etmiş, şampiyonluklar kazanmış ve süper ligi yıllarca zorlamıştı. Üstelik maç Yomra’dan Of’a alınmıştı ve bir nevi tarafsız saha avantajını da yakalamıştık…

 GOLCÜLER SAHNEDEYDİ

Daha henüz maçın başında rakip ceza alanı köşesinde topla buluşan Oğuzhan Erdoğan nefis bir sol ayak içi vuruşla şampiyonluğun sinyallerini veriyordu. Son deplasmanlardaki silik görüntüsünü üzerinden atmış olan Düzcespor oyunun hakimiydi. Kendi oyunu rakibe kabul ettiren ekibimiz ikinci yarıda bir ara beraberliğe yakalanmasına rağmen kısa süre sonra tekrar öne geçti. Kaptan Nevzat Bilen’in sol kanattan getirip  Murat Gürbüzerol’a çıkardığı topu, golcümüzün doğru zamanda doğru yerde topla buluşup yaptığı şık gol vuruşu artık mutlu sonun yakın olduğunun işaret fişeği gibiydi. Nitekim 01.05.2022 Pazar günü saat 16.55 de hakemin son düdüğü çaldığında arefe günü bayrama dönüşüyor ve tüm Düzce ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki Düzceliler çifte bayramın mutluluğunu yaşıyordu.

3 PUANI ALDIK,ŞAMPİYONLUĞU ‘ KAP ‘ TIK

Bu başlıkta yönetim kurulumuzu anmak istedim.Futbolda iyi yönetim olmadan başarı hayaldir. Düzcespor’un bu yıl yakaladığı istikrar ve başarıda başkan Gökhan Kapoğlu önderliğinde bir araya gelen ve icraatlarıyla fark yaratan yönetim kurulu üyelerini de tebrik etmemiz gerekiyor. Geçen yıl yaşanan hayal kırıklığının ardından silbaştan yeni bir kadro kurup başarılı olmak kolay bir iş değildi. Ancak yerinde ve doğru transferler ile kulüp ekonomisinin iyi yönetilmesi başarıyı getirdi. Bu arada asbaşkan Ekrem beyin de soyadı Kap… Bu soyadı takıma uğurlu geldi.

TABİKİ YAVUZ İNCEDAL,EKİBİ VE TALEBELERİ

Geçen sezon 4. Teknik direktör olarak takımın başına getirilen Yavuz İncedal ve ekibinin bu sezonda göreve devam etmesi alınan en doğru kararlardan birisiydi. Yavuz hoca da bu tercihin ne kadar doğru olduğunu icraatlarıyla kanıtladı.Yönetim kurulu ile birlikte sezon başında doğru kadro mühendisliği ile yepyeni bir ekip oluşturan Yavuz İncedal, yetenekli,karakterli ve birlikte oynadığında uyum sağlayacak futbolcuların bir araya gelmesini sağlayarak şampiyonluk için ilk harcı koyuyordu.  Daha işimiz bitmedi Yavuz hocam..İnşallah birlikte yeni zaferlere yürüyeceğiz.

OF ‘ DAKİ FRAGMANDI,ASLI DÜZCE ‘ DE

Şampiyonluk turu provasını Karadeniz’in Of ilçesinde yapan Düzcespor; gerçek kutlamaları 7 mayıs c.tesi günü Düzce 18 temmuz stadyumunda, sezon boyunca takımını yalnız bırakmayan ve iç saha maçlarında Düzcespor’u Türkiye’nin en başarılı takımı yapan büyük taraftarıyla birlikte yapacak. Böyle günler tarihi günlerdir ve Düzcespor’u gerçekten seven insanlar için kaçırılmaması gereken şölenlerdir. Sanırım yönetim kurulumuz da muhteşem bir organizasyonla bu büyük günü unutulmaz hale getirecektir.