Bugün doğada doğanın tam kalbinde Yığılca’dayız. Dünyada 4. Sırada Türkiye’de de çok önemli bir nokta da olan Sarıkaya Mağarası’nın önündeyiz. Bugünkü konumuz Sarıkaya Mağarası’nı tanıtmaktı ancak son dakika bir haber aldık.

Düzce Üniversitesi Rektörü’nün görevden alınması. Konu şöyle gelişti Sayın Cumhurbaşkanının YÖK Başkanına verdiği talimatla Rektörün istifasını istediği ve görevden alındı. Peki neden görevden alındı derseniz, herkes buradan kendine bir paye çıkarır, herkes bir sebep ortaya koyar. Ama burada iki tane enstantane var.

DEVLETE MİLLETE HİZMETTE ZAAFİYET GÖSTERENE CUMHURBAŞKANININ TASARRUFU BU!

Birinci enstantane şu; Sayın rektörün külliyede haneye yakınlığı ile bilinen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi ve ailesi ile iyi diyalog kurduğu noktasında kamuoyunda bir algı vardı.

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var, devlete millete hizmet noktasında zafiyet gösterenlerin aileye uzak olmasının yakın olmasının bir anlamı olmadığını gördük.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDE PARASI OLMAYANA SAĞLIK SUNULMADI

Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne çare aramaya giden insanların önüne önce ekonomik bir tablo önüne konuldu.

Yüzlerce binlerce insan mağdur kaldı. Birinci sebebin bu olduğuna inanıyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz aylardır, yıllardır burada bir sorun olduğunu Öncü ekranlarından söyledik. Bizim bu söylemlerimize herkes farklı anlamlar yükledi. Memlekete hizmet noktasında hayırlı bir karar olduğuna inanıyoruz.

BU HİZMETE TALİP OLANLARI ZOR BİR GÖREV BEKLİYOR

Düzce Üniversitesi yeni, genç, dinamik ve o kadar da eksikleri çok olan bir üniversite burada rektörlük yapmak idarecilik yapmak gayet zor, bundan sonraki süreçte bu göreve talip olanları yapılacak olan atamadan sonra zor bir sınav bekliyor.   

Bundan sonra şu çok önemli, Sayın Cumhurbaşkanı ve bu riyaset makamı bu millete hizmeti ibadet olarak gören bir anlayıştan geliyor. Ama bu anlayışı kendi his, ego ve tatminlerine alet edenler mutlaka ama mutlaka bunun sonucunda bir müeyyede ile karşılaşıyorlar.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanına bu devlete bu millete, sağlık isteyen insanlara karşı duyarsız kalan insanlara karşı gösterdiği tasarruftan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra Düzce’ mize milletimize faydalı adımlar atacak bir insanın bir rektörün, akademisyenin göreve getirilmesine sebep olur.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN