Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan ve küresel çapta büyük krize yol açan Yeni Tip Covid – 19 salgını tehdidi devam ediyor. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devletin tüm kurumları salgına karşı büyük mücadele verirken, Düzce’de de Vali Cevdet Atay koordinesinde devam eden denetimlerle artan vaka sayısının kontrol altına alınması hedefleniyor.

Son haftalarda günlük 15-20 kişiye koronavirüs teşhisi konulan Düzce’de toplam vaka sayısı 998 ulaşırken, iyileşen hasta sayısı ise 780 oldu. Şu anda hastalık nedeniyle 2 kişinin ise, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyor. Bugüne kadar salgına bağlı ölenlerin sayısı ise 14 olarak kayıtlara geçti.

Düzce Valiliği başta olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurumlar, salgının daha çok yayılmasını engellemek için çalışmalarını titizlikle sürdürürken, yetkililer Düzceli vatandaşları sosyal mesafe kuralı ve doğru maske kullanımı başta olmak üzere, alınan tüm tedbir ve kurallara uymalarını istedi.

Haber: Savaş ARI