Yeni tip Korona virüs (Covid19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Düzce’de  İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararlara uymayanlar, Düzce Emniyet Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerle tespit edilerek idari yaptırım cezası aldı.

Konuya ilişkin Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“İlimizde Covid-19 pandemisi nedeniyle kurallara uymayan 137 işletme 646 şahsa kişi başı 3150 TL olmak üzere toplam 2,466,450 TL idari yaptırım uygulanmıştır. Ayrıca Eylül ayında ev izolasyonu ve karantinaya uymayan 20 şahsa kişi başı 3150 TL olmak üzere toplam 63000 TL idari yaptırım uygulanmıştır.”

“İzolasyona Alınan Vatandaşlarımız Her Gün Takip Edilmektedir”

Koronavirüs salgını nedeniyle izolasyona alınan vatandaşların İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince her gün denetlendiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“İlimizde kurulan İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ekipleri tarafından izolasyona alınan vatandaşlarımız her gün denetlenmeye devam etmektedir. Ev izolasyonu ve karantinaya uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL ve Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler uygulanmaya devam edecektir.”

“Vatandaşlarımız Alınan Kurallara Titizlikle Riayet Etmeli”

Yeni Tip Covid – 19 pandemisine karşı alınan tüm kurallara vatandaşların titizlikle uymaları istenen açıklamada son olarak şunlar kaydedildi:

“ İlimizde Covid-19 Pandemisinin önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yayınlanan ‘’YENİ KORONAVİRÜS RİSKİNE KARŞI 14 KURAL’’ başlıklı kurallara ve  https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/salgin-yonetimi-ve-calisma-rehberi.html linkinde bulunan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki hususlara tüm kamu, özel sektör kurum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın titizlikle uyması halkımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca pozitif ve temaslı vatandaşlarımızın karantina  ve ev izolasyonu kurallarına riayet etmeleri önemle rica olunur.”

Haber: Savaş ARI