Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programda konuştu.

Programa Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Türkiye’nin 81 ilinden sağlık çalışanlarının yanı sıra, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, yılın hekimi olarak belirlenen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Ayşegül Albayrak ve yılın sağlık çalışanı olarak belirlenen 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği görevlisi Mehmet Çakmak da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta şiddetin önlenmesini ve sağlık çalışanlarının ücret iyileştirmesine yönelik 5 müjde açıkladı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLADIĞI MÜJDELER:

1. Sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçları CMK kapsamında katolağa dahil ediliyor. Bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, hakim ve savcılarca görünür hale getiriliyor.

2. Sağlık çalışanları için mesleki sorumluluk kurulu oluşturulacak. Tüm sağlık mensuplarının mesleklerinin icrası kapsamında yaptıkları tıbbi işlemler için ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun izni dahilinde olacaktır. Hükmedilen tazminatın rücu ettirilip ettirilmeyeceğine de bu kurul karar verecek.

3. Maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanları 3600 ek gösterge kapsamına alınacak. Döner sermayede yapılacak düzenlemeyle, sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacaktır.

4. Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak.

5. Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacak.