Yeni Tip Koronavirüs (Kovid - 19) salgınında normalleşme sürecinde atağa geçen varyant yüzünden kabus devam ediyor. Düzce’de yeniden hızlı yayılım gösteren virüse bağlı vefat haberlerindeki artış ürkütücü boyutlara ulaştı.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Ünitesi’nde entübe olan 2 vatandaş daha yaşam mücadelesini kaybederken, son 2 haftada ölenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Salgına karşı en güçlü silah olan aşı uygulamasında Düzce Valiliği tarafından tam bir seferberlik başlatılırken, artan vakaların da önüne geçilemiyor.

Günlük vakanın 120 civarında seyrettiği kentte bu güne kadar yeni tip koronavirüsle enfekte olanların toplam sayısı da 43 bin 232 oldu.

İl genelindeki aktif hasta sayısı bin 578 olarak kayıtlara geçerken, bu durum salgının yeniden tehlikeli şekilde kol gezdiğini ortaya koydu.

Halkın kalabalık olarak bulunduğu noktalara kurulan aşı uygulama merkezlerinin sayısı günden güne artsa da Düzce’de özellikle orta ve genç yaş grubunun aşıya mesafeli durması pandemi servisindeki hasta sayısını her geçen gün katlıyor.

Koronavirüse yakalanan 19 hasta, yoğun bakım servislerinde yaşam savaşı verirken, tablonun daha fazla ağırlaşmaması için aşı olmayan vatandaşların mücadele destek vermesi önem taşıyor.

Salgının Türkiye’de ilk görüldüğü tarih olan 11 Mart 2020 tarihinden bu yana Düzce’de salgına bağlı vefat edenlerin toplam sayısı ise son ölümlerle birlikte 201’e yükseldi.

 HABER: Savaş ARI