Düzce Valiliği koordinasyonunda, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren “Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi” birimlerince, Düzce merkez ve ilçelerinde yatağa bağımlı hastalara evde sağlık hizmetleri veriliyor. Evde sağlık hizmetleri ile Düzce’nin en ücra köşeleri de dâhil olmak üzere, sağlık hizmetlerinin hastalara kesintisiz ve etkili bir şekilde ulaşmasının sağlaması amaçlanıyor.

Konuya ilişkin Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı bilgilendirmede, 2020 yılı ocak ayı itibarıyla; Düzce’de evde sağlık hizmeti verilen hasta sayısının 10 bin 603’e ulaştığı bildirildi.

Aktif hasta sayısının 3 bin 420 olduğu aktarılan açıklama şöyle devam etti: “1 uzman hekim, 5 pratisyen hekim, 1 diş hekimi olmak üzere toplam 40 personel ve 8 ekip aracı, 3 hasta nakil aracı, Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi’nde görev yapmaktadır. 2019 yılında 11 ekip ile 29 bin 269 hasta ziyareti gerçekleştirilmiştir. İlimizin 2019 yılı hasta aylık ziyaret sıklığı değeri 2,53’tür. Bu oran, Sağlık Bakanlığı’nın hedefi olan 2’nin üzerindedir.”                   

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren “Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi”nin 2017 yılının ağustos ayında kurulduğu anımsatılırken, sahada görev yapan personelden ayrı olmak üzere, koordinasyon merkezinde 1 koordinatör hekim ve 4 personel görev yaptığı kaydedildi.