Dünya genelinde Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı, Türkiye’de ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında 2018 yılı Mavi Bayrak ödülleri belli oldu. Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2018 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu yıl Türkiye’de 459 plaj, 22 marina ve 10 yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Akçakoca’da mavi bayraklı plaj sayısı üçe çıkarıldı
Akçakoca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün çalışma ve girişimleri sonucu bu yıl Akevler Plajı da mavi bayrak almaya hak kazandı. Böylelikle Akçakoca’da mavi bayraklı plaj sayısı üçe çıkarılmş oldu. Daha önce Ceneviz Kalesi Plajı ve Çuhallı Plajı’na da temizliğin, çağdaşlığın ve güzelliğin simgesi olan mavi bayrak verilirken Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından Akevler Plajı’na da verilen Mavi Bayrak ile ilgili Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici bir açıklamada bulundu.



“Amacımız tamamını mavi bayraklı hale getirmek”
Yemenici, yazılı açıklamasında, “Bizim amacımız Akçakoca sahillerinin tamamını mavi bayraklı hale getirmek. Akçakoca Belediyesi Ceneviz Kalesi Plajı ve Çuhallı Plajı’nın ardından Akevler Plajı’nın da mavi bayrak alabilmek için gerekli 33 kriteri de yerine getirerek, plaja mavi bayrağı kazandırdık. Akevler Plajı’na da Mavi Bayrak kazandırılmasıyla birlikte ilçemizde Mavi Bayrak plaj sayısını üçe çıkardık. Akçakoca Belediyesi olarak ilerleyen zamanda Akçakoca’nın bütün plajlarını mavi bayraklı hale getirmeyi hedefliyoruz.” diye ifade etti.

Haber: C.ÜSTÜNER