Düzce Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Ali Karanfil, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yaptı. “Bu can dostlarımızın biz insanoğlundan bekledikleri, yaşayacak kadar yemek ve su, dışlanmamak ve güvenli bir bakıştır” diyen Karanfil, “Yaşam hakları ellerinden alınmış; sahipsiz, terkedilmiş ve bakımsız hayvan topluluğu görmek biz insanoğlunun içini sızlatmalıdır” dedi.

Karanfil açıklamasına şöyle devam etti:

“Hayvan haklarının korunması kavramı; sokaklardaki ve yaban hayatındaki can dostlarımıza ‘Temel Sağlık Hizmetleri’nin sağlanmasını da içerir. Bu amaçla insan sağlığına yönelik kamuya ait tesisler gibi tüm yerel yönetimler ve mevzuatta unutulan Özel İdarelerce  “sadece sokak hayvanları için hizmet verecek” sağlık tesisleri kurulmalıdır.  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda eksikliğini düşündüğümüz belediye sınırları dışındaki hayvanlara sağlanacak hizmetler ve mücadele için Özel İdarelere yetki ve sorumluluk verilmesinin, yaşadığımız sorunları önemli derecede azaltacağını düşünmekteyiz.”

“YÜCE MECLİSİN HAYVAN HAKLARINI TEMİNAT ALTINA ALACAĞINA İNANIYUORUZ”

Hayvana şiddet yasalarındaki iyileştirme ihtiyacına da dikkat çeken Karanfil, “Yüce Meclisimizin, yapacağı yasal düzenlemelerle yetki ve sorumluluk boşluğu bırakmadan hayvanların barınma, beslenme, refahı ve yaşam haklarının teminat altına alınacağı ümidini taşımaktayız” dedi.

Karanfil sözlerini, “Temel Sağlık Hizmetleri’ne ulaşmış hayvanların varlığını gördüğümüz bir dünya ve Türkiye özlemiyle ‘Bu Dünya Hepimize Yeter’ diyerek 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum” dileğiyle sonlandırdı.

HABER: Mehmet GÜNESEN