Düzce İl Ambulans Servisi Başhekimliği koordinasyonunda Kocaeli, Sakarya ve Düzce’den 45 UMKE gönüllüsünün katılımıyla 14. Bölge Tatbikat Kampı gerçekleştirildi.

23-24-25 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen UMKE tatbikatında senaryo gereği, helikopter kazası, ormanda kaçak kesim yapan köylülerin üzerine ağaç devrilmesi, verilen koordinatlara göre hastanın yerinin tespit edilerek yapılan arama kurtarma faaliyetleri, çoklu trafik kazası, kaza alanında triyaj uygulamaları, temel yaşam desteği, havayolu açıklığının sağlanması, travmalı hastalara yaklaşım, gerekli iletişim ve bilgi akışının sağlanması, 4x4 araç vinçleme teknikleri eğitimi, araç kurtarma ekipmanları eğitimi ve uygulaması yapıldı. Ayrıca acil yardım ünitesi kurulumu ve acil yardım aracı tanıtımı gibi birçok konuda eğitim verilirken, bölge illerinin UMKE ekipleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

“Afetlere yönelik hazırlıklarını görme imkanı yakaladılar”

Dolu dolu geçen etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce’de gerçekleştirilen bölge kampı ile tamamı gönüllülerden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin mevcut imkan ve kabiliyetleri ile afetlere yönelik hazırlıklarını görme imkanı yakaladığını vurguladı. Yılmaz, “Afetler açısından yüksek risk taşıyan bölgemizde, afetlere yönelik hazırlıklı olma bilincini canlı tutmak, sağlık hizmetleri açısından kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve uyumu sağlamak amacıyla bu kampı düzenledik.” dedi.

İl Müdürü Yılmaz, Düzce’de düzenlenen ve 3 gün süren bölge tatbikat kampına 45 UMKE gönüllüsünün katıldığını ve bölge tatbikatının verimli ve başarılı bir şekilde sona erdiğini belirtti.