1 Temmuz’da başlayan tam normalleşmeyle birlikte vakaların 10 katından fazla arttığı Düzce’de 300 sınırını geçerek zirveyi gören vaka sayılarında geçen hafta artış durağanlaşmıştı.

VAKA SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR

Virüsün uğramadığı sokak bırakmadığı kentte bu hafta itibariyle vaka sayılarında düşüş de başladı. Vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu 4. Kent olan Düzce’de günlük vaka sayısı bu hafta vaka sayısı 240-260 bandında seyrediyor. 26 Ekim günü 238 kişiye daha yeni tip koronavirüs teşhise konulmasıyla kentte salgına yakalananların sayısı 61 bin 75’e yükseldi.

4 CANI DAHA KAYBETTİK

Vaka sayılarında umut veren azalış yaşansa da salgın kaynaklı ölümler kritik seviyelerde seyretmeye devam etti. İl genelinde 5 günde 4 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam can kaybı sayısı 249’a ulaştı.

29 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA…

An itibariyle hastanelerde ve evlerinde tedavilerine devam edilen aktif vaka sayısı ise 2 bin 762 oldu. Hastalığı ağır geçiren 29 vatandaş yoğun bakım servislerinde yaşam savaşı verirken bunlardan 13’ü ise entübe durumda tutuluyor.

DÜŞÜŞ HIZLANARAK SÜRMELİ

Düzce’de azalış eğilimi salgının kontrol altına alınması umudunu diriltirken uzmanlar azalışın hızlanarak sürmesi için Düzceliler’e uyarılarını sürdürdü. Tedbirsizlik, aşısızlık ve denetimsizliğin faturasını tam ve kısmi kapanmada elde edilen kazanımlarının kaybedilmesi ve 10’larca canın yitmesiyle ödeyen Düzce’de maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere salgın tedbirlerine tam riayet çağrısı yinelendi. Aşı olmayan vatandaşların ise hem kendi hem sevdikleri hem de toplum sağlığı için bir an önce mücadeleye omuz vermesi gerektiği belirtildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN