Yeni tip koronavirüsle mücadelede en önemli silah olan ve haziran ayı sonuna kadar 20 yaş üzeri tüm vatandaşların aşılanması hedefiyle başlayan aşı seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Son olarak 25 yaş üzeri vatandaşlara da aşı randevularının açılmasıyla hedefe bir adım daha yaklaşılırken sırası gelen vatandaşlar başvurdukları sağlık kuruluşlarında birer birer aşılanıyor.

Düzce’de tüm devlet ve entegre hastaneler ile aile sağlığı merkezlerinde aşı uygulaması yapılırken ‘aynı gün randevu, aynı gün aşı’ ve fabrikalarda mobil aşı timlerinin yerinde aşı uygulamalarıyla sırası gelen vatandaşların aşıya ulaşması kolaylaştırılıyor.

137 BİN KİŞİ AŞILANDI

Sırası gelen bilinçli vatandaşların da hem kendi hem de toplum sağlığı için aşılarını olduğu Düzce’de son 24 saatte 7 bin 367 kişi daha aşılandı. Son yapılan aşılarla birlikte Düzce’de en az bir doz aşı uygulananların sayısı 137 bin 190’a ulaştı. Aşılama oranı 3’te 1’i geçti. Kentte uygulanan toplam aşı dozu sayısı da 207 bin olurken 72 bin 733 vatandaş her iki doz aşısını da yaptırarak aşılama süreçlerini tamamladı.

ERDOĞAN: AŞI HAKKINDAKİ MANİPÜLASYONA İTİBAR ETMEYİN

Salgının kontrol altına alınmasıyla Türkiye’de temmuz ayı itibariyle kontrollü normalleşmeden tam normalleşmeye geçileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu güzel gelişmelerin devamı için milletçe tedbirlere uymayı sürdürmemiz gerekiyor. Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum. Biz de aşımızı olarak bilim insanlarımıza olan güvenimizi gösterdik.” diyerek sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet etmişti.

YENİ HEDEF 18 YAŞ

Aşılama konusundaki hedefi de güncelleyen Erdoğan, “Hedefimiz birkaç hafta içerisinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmaktır.” diyerek aşılamanın tamamlanmasıyla Türkiye'nin salgın krizini en az sıkıntıyla ve ilk atlatan ülkelerden biri olacağını kaydetmişti

HABER: Mehmet GÜNESEN