Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid-19 Salgını nedeniyle, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Pandemi Servislerinde yoğunluk artmaya devam ediyor.

Vatandaşlar, salgına yakalanma riski yüzünden muayene olmak için hastanelere bile gitmeye çekinirken, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisine girişler, ana giriş kapısı bölümünde başlatılan tadilat nedeniyle, Pandemi servisinden yapılıyor.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, 0542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp ihbar hattında gönderdikleri görüntülerde “Pandemi dönemindeyiz. Acil servise girebilmek için Korona salgınına yakalanmış hastaların içinden geçiyoruz” diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

Öncü Haber ekibinin irtibata geçtiği Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma Hastanesi Başhekimi Öner Abidin Balbay ise konu ile ilgili “Ana giriş kapımızın önünde sedyelerden dolayı çukurlar oluştu. Bizde bu çukurların giderilmesi çalışma başlattık. Bu nedenle dünden bu yana Acil Servise girişler pandemi bölümünden yapılıyor. Çalışmalar yarın tamamlanacak ve Acil Servisi girişler, ana kapıdan sağlanacak” dedi.  

Haber: Savaş ARI