Sık sık şikâyetlere konu olan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde neler oluyor? Her türlü imkâna sahip olmasına rağmen, kaliteli sağlık hizmeti vermek yerine, Düzce’de hasta ve hasta yakınlarının şikâyetleri ile tepkilerin odak noktasına oturan Tıp Fakültesi Hastanesi’nden, gün geçmesin ki şikayetler gelmeye devam etmesin.

10 Ocak Pazartesi günü safra kesesi şikâyeti ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisine başvuran 56 yaşındaki Fatma Kuşçu isimli yaşlı kadının yapılan tahlillerin ardından safra kesesine giden yollarda tıkanma olduğu belirlendi. Kuşçu, Acil Servisten muayenesi için Genel Cerrahi Polikliniğine sevk edildi. Burada yapılan muayenesinin ardından, ameliyat olması gerektiği belirtilen Fatma Kuşçu’dan, sigortası olmasına rağmen iddiaya göre ameliyat parası olarak 3 ila 5 bin TL arasında ameliyat parası istendi. Yaşlı kadının ‘Param yok!’ demesi üzerine hastane görevlileri, kadını Sakarya ya da Bolu’da bulunan hastanelere sevk edilebileceğini söyledi.

Duruma tepki gösteren, Fatma Kuşçu’nun oğlu Ferdi Kuşçu, sesini duyurmak için ilgili şikâyetini 0 542 767 18 81 numaralı whatsApp ihbar hattına yaptı. Kuşçu, “Annem Fatma Kuşçu, 10 Ocak Pazartesi günü, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine acilden giriş yaptı. Safra kesesine giden yollarda tıkanma var. Ameliyat olması gerekiyormuş, fakat doktorlar ameliyat için 3 bin TL ile 5 Bin TL arası para istemiş.  Para yoksa ameliyat etmem ya da başka hastaneye sevk ederim demiş.  Kardeşim; bu estetik ameliyatı değil, ya da bir normal bir ameliyat değil ki, acilden giriş yapmış hasta, 56 yaş üzeri sigortası var, işi özele sokmaya çalışıp yolsuzluk yapıyorlar. Daha önce de hastanede aynı şekilde para ücret almışlar. Parası olmayana senet imzalatmışlar” dedi.

HABER: Savaş ARI