Akçakoca’da neler oluyor? Akçakoca Devlet Hastanesi son 3 gündür ishal, mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile başvuranlarla doldu, taştı. Salgının nedeninin deniz suyu mu, yoksa içme suyu şebekesi mi henüz tespit edilemezken, konu ile ilgili ilk tepki CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’dan geldi.

Akçakoca devlet hastanesine son 3 gündür yoğun bir şekilde ishal, mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile başvuranların sayısında ciddi bir şekilde artış olduğunu belirten Abanoz yaptığı açıklamada, “Akçakoca devlet hastanesine çok fazla ishal, mide bulantısı, kusma vakası ile gidenler var. Bunun başlıca nedeni deniz suyu ve içme suyu olabilir mi? Çözüm olarak Serum tedavisi uygulanıyor ve bu sürecin yaklaşık 3 gündür sürdüğü söyleniyor” diye konuştu.

Salgın nedeniyle hastaneye başvuranların sayısının he geçen saat arttığını ve Devlet Hastanesinin kapasiteyi karşılamadığını savunan Abanoz,  “Acil bölümünde 8 yatak, serviste 26 yatak var. Doktor sayısı 2 veya 3, hasta sayısı 50. Ortalıkta şöyle yaptık, böyle yaptık diye gezinen kişi veya kişilere duyurulur. Vatandaş hasta ve tahammülü yok, derdine derman arıyor. Hastane yeri tamammış, 3 doktor gelmiş, sonuç ortada” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Düze İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin, vatandaşları hastanelik eden salgının nedeni ile ilgili deniz suyu ve içme suyu şebekesinden numune alarak araştırma yapması bekleniyor.

HABER: Savaş ARI