Düzce’de sağlıkta yaşanan sancılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Kadro ve cihaz ihtiyacı noktasında müjde üstüne müjde veriledursun vatandaş hizmet alamamaktan yakınıyor.

Şikayetler bitmiyor

Son dönemde ‘özel hastaneye döndü’ eleştirilerinin odağına yerleşen Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde şifa bulamamaktan dertli olan vatandaşlar, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’nı ihbar yağmuruna tutuyor. Diğer taraftan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi de şu günlerde sıkıntılarla adından söz ettiriyor.

Acilde tek doktorun görev yapması yüzünden uzun süre PCR kuyruğunda beklemek zorunda kalan hastaların yaşadığı çileyi henüz birkaç gün önce gündeme getiren Öncü Haber’e bu kez bir hastanın ameliyat hizmeti alamaması şikayeti ulaştı.

Doktordan hastaya “Ameliyat malzemesi yok, ilaçla idare edin”

2 ay önce kol ağrısı şikayetiyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Ortopedi Polikliniği’ne başvuran 45 yaşındaki Sema A.’ya kolda yırtık teşhisi konuldu. Genellikle ameliyattan önce ilaçlı tedavi ve rehabilitasyonun uygulandığı rahatsızlık için doktorun reçeteye yazdığı ilaçları düzenli olarak kullanan Sema A., ağrıları dinmeyince 1 hafta önce tekrar soluğu doktorda aldı.

Bu kez doktordan “Ameliyat malzemesi yok, ilaçla idare edin.” yanıtını alan hasta kadın, neye uğradığını şaşırdı. Ağrıları yüzünden yaşamı olumsuz etkilenen Sema A.’nın yaşadığı sıkıntılı süreci yakinen bilen kardeşi ihbar hattına gönderdiği mesajda, “Devlet hastanesinde ameliyat malzemesi yok. Ablam ameliyat olamıyor. ‘İlaçla idare edin.’ diyerek gönderiyorlar. Sevgili Öncü bunu araştırın.” ifadelerini kullandı.

‘Tıbbi malzeme temininde sıkıntı yok’

Sağlık yetkilileri ise ortopedi ameliyatlarında gerekli olan tıbbi malzeme temini noktasında sıkıntı yaşanmadığı savunması yaptı. Kol yırtıklarında ameliyatın ilk tercih olmadığına işaret eden yetkililer, önce ilaç ve rehabilitasyonun uygulanmasının doğru bir yaklaşım olduğunu bildirdi.

Öte yandan verim ve kalitenin arttırılması için birçok yatırımın kazandırıldığı Düzce’de sağlık hizmetine daha rahat ulaşması gerekirken hastane koridorlarında perişan olan vatandaşlar artık ‘Allah bu hastanelere düşürmesin!’ yorumunda bulunuyor.