İyileşmek için yattığı ameliyat masasında az kalsın tek gözünden oluyordu. Düzce’de ikamet eden 64 yaşındaki Edip Y., 1 ay önce gözünde oluşan katarakttan kurtulmak için Düzce Özel Göz Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Hasan G.’den randevu aldı.

İyileşmek isterken gözünü kaybediyordu

Muayene sonucunda ameliyat günü belirlenen Edip Y., tekrar sağlığına kavuşmak için girdiği operasyondan daha büyük acılarla çıktı. Ailenin iddiasına göre; katarakta bağlı görme kaybını düzeltmek için uygulanan ameliyat sırasında hastanın retinası yırtıldı. Zaten hastalığa bağlı görme bozukluğu yaşayan hasta bu ciddi yırtılma tedavi edilmeden bir gün sonra tekrar hastaneye gelmesi için evine yollandı. Ameliyattan sonraki gün doktorun kontrolünü yetersiz bulan aile, taburcu olur olmaz İzmit’teki özel bir hastanenin yolunu tuttu. Burada yapılan muayenede ayrıca göz tansiyonu da tespit edilen Edip Y.’nin vakit kaybetmeden yatarak tedavi edilmesi gerektiği bildirildi.

1 ayda ikinci kez ameliyat oldu

İkinci kez aynı gözünden ameliyat olmak zorunda kalan ve şu anda Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kontrolleri devam eden yaşlı adamın ailesi, gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kalması nedeniyle ilk ameliyatını gerçekleştiren Düzce Özel Göz Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Hasan G.’yi şikayet etmek için Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçti. Müdürlükte kendilerine dilekçe ile şikayetin kağıda dökülmesi bilgisi verildi.

Sağlık kuruluşlarına yönelik denetimler sıklaştırılmalı

Tüm sağlık kurumlarından sorumlu olan İl Sağlık Müdürlüğü’nün şimdi benzer sıkıntılar yaşanmaması için denetim mekanizmasını etkin uygulaması ve söz konusu iddialar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Doktordan açıklama: Üniversite hastanesine ben yönlendirdim

Öte yandan katarakt ameliyatını yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hasan G., telefonla yaptığımız görüşmede, ailenin ‘ilgisizlik’ ithamlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Operasyon sırasında komplikasyon geliştiğini doğrulayan Op. Dr. Hasan G., ameliyattan sonra kontrol için gelen hasta Edip Y.’nin göz tansiyonunu düşürmek için gerekli müdahaleleri yaptığını kaydetti. Ailenin başka hastaneye gitme talebini kendisine ilettiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hasan G., “İzmit’teki özel bir hastaneye gittiklerinden bilgim var. Buradan dönüşte kendilerine bahsettiğim üniversite hastanesindeki uzmana muayene olmak istediklerini söylediler ve ben de Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Kuddusi Teberik ile görüşüp yönlendirdim. Hatta geçtiğimiz hafta da hastamızın durumu ile ilgili görüştüm. Hekimler olarak her hafta çok sayıda ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tür komplikasyonlar gelişebilir ancak takip ve tedaviye devam ederiz.” dedi.