Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Yoğunluk nedeniyle tabiat parkı girişinde zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu. Tatilciler, göl çevresinde de oluşan yoğunluk nedeniyle araçlarını park edecek ve piknik yapacak alan bulmakta zorlandı. Abant Tabiat Parkı’na Düzceliler de yoğun ilgi gösterirken oteller yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor.

Günübirlik gezi ve konaklamak için Abant'ı tercih eden tatilciler, göl çevresinde yürüyüş yaparak, at ve faytona binerek, balık tutarak, piknik yaparak keyifli vakit geçiriyor. Tabiat parkında görev yapan Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarma da vatandaşları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sık sık sosyal mesafe ve maske kuralına uymaları konusunda uyarıyor.

Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürlüğünce sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, tabiat parkının öğle saatlerinden itibaren dolduğu, Bolu'ya gelen vatandaşların bölgedeki diğer piknik alanları ve tabiat parklarına gidebileceği kaydedildi.

İstanbul'dan Abant'a gelen Sinan Baygın, bayram tatilini değerlendirmek için geldiklerini belirterek, "Abant çok güzel. Yollar da gayet güzeldi. İstanbul'dan Abant kavşağına kadar rahat geldik ama Abant kavşağından sonra yoğunluk başladı." diye konuştu.

(AA)