Çocuk Acilinin kapatılması nedeniyle tepkilerin odağına oturan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin, tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs Salgını ile en etkili silah olarak kullanılan aşı çalışmalarının yapıldığı Kovid-19 aşı biriminin kapısına Kurban Bayramı Tatili nedeniyle kilit vuruldu.

Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere, tüm yetkililer vatandaşları salgına karşı aşı olmaları çağrısında bulunurken, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki Kovid-19 Aşı Biriminin kapatılması, kafalarda soru işareti bıraktı.

Diğer illerdeki Üniversite Hastaneler aşı çalışmalarına devam ediyor

Düzce’nin komşu illeri Bolu, Zonguldak ve Sakarya’daki Üniversite Hastanelerinde bayram boyunca aşılama çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Kovid-19 Aşı Biriminin Kurban Bayramı nedeniyle kapatılması, tepkileri de beraberinde getirdi.

“Hastanenin sağlık sistemi çöktü”

Aşı olmak için Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesine giden bir vatandaş, Öncü Haber’i arayarak Kovid-19 biriminin kapalı olması nedeniyle güvenlik görevlileri tarafından kendisinin Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne yönlendirildiğini söyledi. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde sağlık sisteminin çöktüğünü savunan vatandaş, “Biz vatandaş olarak aşı yaptırarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Ancak hastanenin güvenlik görevlileri bana, aşı biriminin kurban bayramı nedeniyle kapalı olduğunu ve bu nedenle Düzce Atatürk Devlet Hastanesine giderek aşı olabileceğimi söylediler. Burada sağlık sistemi çökmüş durumda. Salgın ortamında aşı olamıyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer aşı birimlerinde yoğunluk oluştu

Öte yandan, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki Kovid-19 Aşı Biriminin Kurban Bayramı nedeniyle kapatılması, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi başta olmak üzere, diğer aşı merkezlerindeki yoğunluğu da arttırdı. Özellikle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi aşı birimlerinin önünde uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

Hastane Yönetiminden açıklama yapıldı…

Konu ile ilgili Öncü Haber Muhabirinin ulaştığı Düzce Üniversitesi Başhekimi Öner Abidin Balbay, aşıya olan ilginin az olması nedeniyle, Kurban Bayramında Kovid-19 Aşı Biriminin kapatıldığını söyledi. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin aşı ile mücadelede altyapısının hazır olduğunu belirten Balbay, “Keşke aşıya ilgi istediğimiz düzeyde olsa. 7/24 hizmet verecek altyapımız var ve biz bu mücadeleye her zaman hazırız. Bu saatler olurda yetmezse, saat aralıklarını arttırmak hemen yapacağımız bir iş. Malesef Sayın Bakanımızın sosyal medyasında da sık dile getirdiği aşı oranlarındaki azalmanın bayram sonrası artış eğilimi göstermesi en büyük temennimiz” diye konuştu.

Balbay ayrıca, Kovid-19 Aşı biriminin yarından itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacağı bilgisini verdi.

HABER: Savaş ARI