Tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs salgını ile en güçlü silah olarak kullanılan aşı çalışmaları, Düzce’de artarak devam ediyor. Türkiye aşı haritasında Düzce, birinci doz aşı yaptıran 18 yaş üstü yüzde 82.1, ikinci doz aşı yaptıranların sayısı ise yüzde 64.2 oranında yer alıyor. Bu verilere göre Düzce, birinci dozda mavi kategoride, ikinci dozda ise turuncu kategoride, Türkiye ortalamasının altında seyrediyor.

Bu veriler ışığında harekete geçen Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce’nin her iki dozda da mavi kategoride yer alması için, aşı seferberliğinin 2. aşamasını başlattı. Buna göre 1 ve 2. Doz aşı çalışmaları Düzce Merkez başta olmak üzere, tüm ilçelerdeki en ücra köylerde bile mobil aşı ekipleri tarafından yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı oluşturduğumuz Mobil Aşı ekiplerince vatandaşlarımızın aşılarını mahalle ve köylerinde yerinde ve randevusuz bir şekilde yapılacak” dedi.  

Mobil Aşı Ekiplerimizce daha önce  1. Doz aşı uygulamalarının yapıldığı vatandaşların 2. Doz aşılarını da yerinde yapılacağını belirten Yılmaz, “Tüm vatandaşlarımızı eksik aşılarının tamamlamaya ve aşılarını olmayan vatandaşlarımızı da bir an önce aşılarını olarak toplumsal bağışıklığa katkı sağlamaya davet ediyorum” dedi.

HABER: Savaş ARI